28 / 04 / 2024

Hirfanlı Baraj Gölü su sporları merkezi olacak!

Hirfanlı Baraj Gölü su sporları merkezi olacak!

Hirfanlı Baraj Gölünde bulunan su sporları kamp eğitim merkezi, Türkiye Kürek Federasyonu'na tahsis edildi



Kırşehir Valiliği'nde düzenlenen protokol imza törenine Vali Mehmet Ufuk Erden, Milletvekili Mikail Arslan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Kandemir ve Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven katıldı.

Vali Erden, burada yaptığı konuşmada, imzalanan protokolle İç Anadolu Bölgesi'nin dinlenme merkezi konumunda bulunan Hirfanlı Baraj Gölü'nün su sporları merkezi haline gelmesinin ilk adımının atıldığını belirtti.

Kamp Eğitim Merkezi ile birlikte 137 bin 400 metrekarelik alanın 20 yıllığına Kürek Federasyonuna tahsis edildiğini bildiren Erden, böylece Hirfanlı Baraj Gölü'nün su sporlarının merkezi haline geleceğini dile getirdi.

Milletvekili Mikail Arslan da baraj gölünde su sporlarındaki gelişmenin, bölgenin tanıtımına ve ekonomisine de büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven ise Hirfanlı Baraj Gölü'nün su sporları için elverişli bir merkez olduğunu kaydetti.

Federasyon olarak sporcuları burada eğiteceklerini, baraj gölünde ulusal ve uluslararası boyutta önemli organizasyonlar gerçekleştireceklerini bildiren İşseven, şu bilgileri verdi:

"Hirfanlı'da alt yapı hazırlıkları tamamlandıktan sonra burada yapılacak su sporları sayesinde bölge turizmi de canlanacak. Bölgede yaşayan gençler, suya çok alışkın ve kürek sporuna son derece uyumlu. Buradaki gençlerimiz, dünyada ses getiren ve derece yapabilecek gençler olabilecek. İmzaladığımız protokolün
Kırşehir'e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

Konuşmaların ardından 137 bin 400 metrekarelik alan ve mevcut müştemilatın 20 yıllığına Türkiye Kürek Federasyonuna devrini öngören protokol, Vali Erden ve Federasyon Başkanı İşseven tarafından imzalandı.
AA


Geri Dön