03 / 05 / 2024

Hisse tevhidi ne demektir?

Hisse tevhidi ne demektir?

Hisse tevhidi ne demektir? Hisse tevhidi nasıl yapılır? Hisse tevhidi nerede yapılır? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizin devamını inceleyebilir ve hisse tevhidi hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz..



Hisse tevhidi ne demektir?


Hisse tevhidi; ortaklı bir taşınmaz mal üzerinde hisseli hak sahiplerinin bulunduğu ve kişinin sahip olmuş olduğu hisse dışında aynı taşınmaz mal üzerinde diğer hisseden satın alması durumunda tapuda iki hisse oranının birleştirilmesi ve tapu kütüğüne tescil edilmesi olarak karşımıza çıkıyor.


Diyelim ki ortak hisseli bir konutta yüzde 25 payınız var ve tapunun diğer payları kardeşlerinize ait. Konutun diğer yüzde 50 hissesini kardeşlerinizden satın almak istediğinizde eski hisseniz ile yeni alacağınız hissseler hissde tevhidi olarak birleştiriliyor. Bu durumda sahibi olduğunuz yeni yüzde 75'lik hisse tapu kütüğüne tescil ediliyor. 


Hisse tevhidi işleminin yapılması için sizin herhangi bir başvuruda bulunmanıza gerek kalmadan tapu sicil müdürlüklerince yapılıyor. Hisse tevhidi tapu sicil müdürlüklerinin zorunlu görevi oluyor.




Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com


Geri Dön