29 / 06 / 2024

Hisseli arazi yatırımı yapanlar için flaş uyarı: 5 metre eksik alın ama müstakil yatırımlar yapın!

Hisseli arazi yatırımı yapanlar için flaş uyarı: 5 metre eksik alın ama müstakil yatırımlar yapın!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı üzerinden hisseli arazi yatırımı yapanlar için flaş bir uyarı yaparak, "5 metre eksik alın ama müstakil yatırımlar yapın" dedi.



Yeni bir konut sahibi olmak isteyenler yüksek fiyatlar sebebiyle arsa ve arazi yatırımlarına yönelirken, hisseli araziler ile ilgili detaylar da en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. 

Arsa ve arazi yatırımları pek çok kişinin tercihleri arasına adını yazdırırken, Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül resmi X hesabı https://x.com/arifgudulcom üzerinden hisseli arazi yatırımı yapanlar için flaş bir uyarı yaptı.

Arif Güdül resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda hisseli arazi yatırımı yapanları bekleyen zorluklara değinerek, "5 metre eksik alın ama müstakil yatırımlar yapın" dedi.

Arif Güdül'ün paylaşımı şu şekilde:

Hisseli arazi yatırımı yapanları bekleyen zorluklar, sorunlar ve sıkıntılar‼️

- Arazi üzerinde birden fazla hissedar olduğu için mülkiyet hakkının paylaşılması, yönetim ve kullanımda anlaşmazlıklara yol açar. Hissedarlar arasında karar alma süreçleri zaman alır ve herkesin onayını almak zor olur. Kardeşler bile zaman zaman farklı tutumlar sergilemektedir ki bazen hissedarlar akraba bile olmuyor.

- Araziyi satmak veya devretmek istediğinizde diğer hissedarların onayını almanız gerekebilir. Bu durum, satış sürecini zorlaştırabilir. Hisseli arazilerin tamamını satmak, hissedarlar arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle zor olabilir.

- Araziyi kullanmak isteyen hissedarlar arasında kullanım alanlarının belirlenmesi konusunda anlaşmazlıklar çıkabilir. Arazinin geliştirilmesi veya yatırım yapılması gerektiğinde, hissedarlar arasında farklı görüşler olabilir ki olmayanına pek rastlamadım. 

- Hissedarlar arasında anlaşmazlık durumunda hukuki süreçlere başvurulabilir, bu da zaman alıcı ve maliyetli olmaktadır.
Hisseli arazilerin vergi yükümlülükleri ve bakım masrafları, hissedarlar arasında paylaşılması gerektiği için çoğu zaman sorundur.

- Arazi yatırımı, beklenen getiri sağlanmazsa hissedarlar için finansal kayıplara yol açabilir. Hissedarlar arasında finansman sorunları yaşanması, arazinin geliştirilmesi veya korunması için gerekli olan yatırımların yapılamamasına neden olur.

- Hissedarlar arasında iletişim sorunları ve anlaşmazlıklar, yatırımı yönetmeyi zorlaştırabilir. Hissedarlar arasındaki kişisel çıkar çatışmaları, yatırımın başarısını olumsuz etkileyebilir.

Bu zorlukları minimize etmek için hissedarlar arasında açık iletişim, net anlaşmalar ve yasal danışmanlık hizmetlerinden faydalanmak oldukça önemlidir. 

Ya da ben bunlarla uğraşamam arkadaş diyorsanız 5 metre eksik alın ama müstakil yatırımlar yapmaya özen gösterin.

 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan 4 şehir için 7.3'lük deprem uyarısı!

Bank of America' dan altın için yeni tahmin geldi! Tarih vererek duyurdu! 

İnşaat sektörü yavaşladı!


Geri Dön