Genel

Hisseli tapu başkasına satılır mı?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi vardır. Hisseli tapunun nasıl tek tapu haline geleceği, Hisseli tapu başkasına satılır mı? soruları yanıt bulmayı bekliyor. İşte detaylar!Borçlunun malvarlığına haciz gelebilir ve satış gerçekleştirilerek alacak bu şekilde tahsil edilmektedir

HİSSELİ TAPUYA HACİZ GELİRSE NE OLUR?

Borçlunun borcunu ödememesi gibi bir durumda herhangi bir yargı kararına gerek olmaksızın ilamsız icra yoluyla icra takibi başlatılır. Borçlunun malvarlığına haciz gelebilir ve satış gerçekleştirilerek alacak bu şekilde tahsil edilmektedir.

İşte bu konuya dair merak edilen diğer detaylar…

HİSSELİ TAPU TEK TAPU OLUR MU?

Hisseli tapularda birden çok pay sahibi bulunmaktadır. Tüm hissedarlar bu hisseli tapuyu nasıl tek tapu haline getirebilirler bunun detaylarını araştırmaktadır. Hisseli tapu, taşınmazda hissesi bulunanların hepsi tüm hisselerini üçüncü bir kişiye satarak tapuda devri gerçekleştirebilir. Bu durumda yeni tapu sahibi tek tapuya sahip olur.

HİSSELİ TAPU BAŞKASINA SATILIR MI?

Hisseli malların tüm hisseleri birlikte satılabilmektedir. Hisse sahiplerinin, gayrimenkulün satışına dair ortak karar vermeleri ve satış için belirtilen saatte tapuda hazır bulunmaları gerekir. Tüm hisse sahiplerini temsil edecek bir avukata vekalet verilerek de bu tapu devri işlemi gerçekleştirilebilir.

BİR KİŞİ HİSSESİNİ SATMAK İSTEMEZSE NE OLUR?

Hissesini satmak istemeyenler, yani hissedarlar satış iptali davası açma haklarına sahiptirler. Anlaşma sağlanmamasında hissedarların biri taşınmaz malın satılması için 'İzale-i Şuyu' davası açma hakkına sahiptir. Bu durumda mahkeme, tüm hissedarları bu durumdan haberdar eder daha sonra bilirkişilerin fiyat belirlemesi ile satış işlemi icra yolu ile gerçekleştirebiliyor.

HİSSELİ TAPU BAŞKASINA DEVREDİLEBİLİR Mİ?

Hisseli tapunun satışa dair herhangi bir engel bulunmamaktadır. Satış noterde yapılan sözleşmeyle ya da tapu sicilinde gerçekleşmektedir. Ancak burada diğer pay sahiplerinin bir önalım ya da şufa hakkına sahip olduğu da unutulmamalıdır.

İMAR AFFINDAN SONRA TAPU NASIL ALINIR?

Bina zemin tespit tutanağının Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'ne onaylatılması ile birlikte belediyeden 'iskan olur' yazısının alınır ve imar barışı dosyasının tapuya teslim edilmesi sürecine girilmiş olur. İskan tapu bedelinin hesaplanıp ortaya çıkan ödemenin yapılması ile İskanlı yeni tapunun çıkarılması sağlanır.

Bir tapu üç kişinin üstüne olur mu?

Kiracı ev sahibini nasıl mahkemeye verir?

Kombi yanarken en az kaç petek açılmalı?