Genel

Hisseli tapu bir başkasına satılır mı? Hisseli tapuda ne yazar?

Hisseli tapu sahiplerinin akıllarını kurcalayan pek çok soru bulunmaktadır. Onlardan çoğu satış konusunda dair olan sorulardır. İşte hisseli tapu hakkında merak edilip sorulan sorular ve yanıtları!

HİSSELİ TAPU E-DEVLETTE GÖRÜNÜR MÜ?

Tapu belgesi, ipotek belgesi, taşınmazın tapu kaydı ve hisseli mülklerde ait tapu kayıtları, yeni yılın ilk yarısından sonra tapu müdürlüklerine gitmeden de "e-devlet" sistemi üzerinden alınabilecek.

Peki “Hisseli tapu bir başkasına satılır mı? Hisseli tapuda ne yazar?” İşte bu soruların ve bu konuda sorulan diğer soruların yanıtları…

HİSSELİ EVE HACİZ GELİR Mİ?

Borçtan dolayı hisseli tapulara haciz işleminde bulunulabilir. Borç yüzünden vatandaşlara mülkiyetlerinde olan hisseli gayrimenkullerin tapularına haciz gelebilir. Bununla ilgili de yasal bir engel söz konusu değildir.

HİSSELİ TAPUDA NE YAZAR?

Hisseli tapu konusunda gayrimenkule sahip olanların isimleri net bir şekilde yazmaktadır. Ayrıca bu gayrimenkulün kaç adet ortağı olduğu da ifade edilir. Ancak kişilerin dikkat etmesi gereken husus ise; hisseli tapularda sadece gayrimenkulün ortaklarının isimlerinin ve sayılarının yazıldığıdır.

HİSSELİ TAPU BİR BAŞKASINA SATILIR MI?

Hisseli tapunun satışı müstakil tapu satışları kadar kolay olmaz. Satış işleminin gerçekleşmesi için öncelikle tüm hissedarların hisselerini satmalıdır. Bunun için de hissedarların tapuya gitmesi gerekiyor. Hissedarlar tapuda yer almayacak ise birbirlerine ya da avukatlarına vekalet vermesi gerekiyor.

MİRAS PAYININ DİĞER MİRASÇIYA DEVRİ NASIL YAPILIR?

Miras payının devir işlemi için, miras payı üçüncü kişilere devredilecek ise noterde sözleşme yapılması gerekmektedir. Eğer miras payı diğer mirasçılara devredilecek da yazılı sözleşme yapılması yeterli olacaktır.

EVİMİN TAPUSUNU KAYBETTİM NE YAPMALIYIM?

E-devlet kapısı üzerinden taşınmaz bilgilerini görebilirsiniz. Bunun için de sisteme T.C Kimlik Numarasıyla sisteme kayıtlı olması gerekir. Bu düzenlemeyi e-devlet sayfanızda yer alan ''BEYANDA BULUNUN'' bölümünden ilgili Tapu Müdürlüğüne beyanda bulunulabilir veya Web tapudan başvuru yapılarak düzeltme işlemi yapılabilir.

TAPUSU OLMAYAN TARLANIN TAPUSU NASIL ALINIR?

Tapuya kayıt olmamış veya tapuda kayıtlı olan taşınmazı yasal koşullar altında 20 sene müddet ile malik yani mülk sahibi sıfatı ile elinde bulunduran ve zilyedi olan kişi; taşınmazın kendi mülkü olarak tapuya adına tescilini talep edilebilir.