Genel

Hisseli tapu hissedarlardan habersiz satılır mı? Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı?

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşlar, alım ve satış gibi işlemlerinin bu tapu üzerinden nasıl yapıldığını araştırıyor. İşte detaylar!İşte hisseli tapuya dair merak edilenler…

Hisseli tapu hissedarlardan habersiz satılır mı?  Hisseli tapu dışarıdan birine satılır mı? bu sorular hisseli tapuya dair sık sık sorulmaktadır. İşte hisseli tapuya dair merak edilenler…

MİRAS PAYININ KARDEŞE DEVRİ NASIL YAPILIR?

Miras bırakan kişinin ölümünden hemen sonra açılan terekede mirasçıların paylaşım yapması istenmektedir. Bu paylaşım neticesinde mirasçılar payları üzerinde tasarrufta bulunabilecektir. Bu tasarruflardan biri de payının tamamını veya bir bölümünün herhangi bir kişiye satışı gerçekleştirilebilir. Dolayısıyla miras payının kardeşe satışı da mümkündür.

İşte hisseli tapu konusuna dair merak edilen diğer detaylar…

HİSSELİ TAPU DIŞARDAN BİRİNE SATILIR MI?

Hisseli tarla tapu satışı, hissedarlardan herhangi birine ya da yabancı birine gerçekleştirilebilir. Arsa paylı mülkiyet ise hissedar kendi payını bağımsız olarak da satış işlemi yapılır. Ama önalım hakkına sahip olmaları nedeniyle önce diğer hissedarlara haber vermek gerekmektedir.

HİSSELİ TAPU HİSSEDARLARDAN HABERSİZ SATILIR MI?

Hisseli taşınmaz mallarda hissedarlardan biri hissesini satmak ister ise öncelikle ortaklardan birine satmak için tapudan bir ihtarname çekilmesi gerekiyor. Diğer ortak satın almak istemezse, bunu yazılı olarak bildirmesi gerekmektedir.

TAPU HARCINA EK NOTER ÜCRETİ ALINACAK!

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu harcı ödenmesi gerekiyor. Tapu harcı, alıcı ve satıcıdan tek tek yüzde 2 olmak üzere satış bedeli üzerinden yüzde 4 olarak alınmaktadır.

Tapu işlemi, tapu dairesi tercih edilirse yalnızca tapu harcı ödenirken, işlem noterde gerçekleştirilirse tapu harcına ek olarak noter ücreti de ödenmek zorundadır. Noter ücreti taşınmazın değerine göre 500 liradan az ve 4 bin liradan fazla olamayacak. Bu miktarlar, her yıl tekrardan değerleme oranına göre belirlenecek.

HİSSELİ TAPU DAİRE TAPUSUNA NASIL ÇEVRİLİR?

Taşınmazda hissesi bulunan kişilerin hepsi tüm hisselerini 3. bir kişiye satarak tapuda devir ederler. Bu durumda yeni malik tek tapuya sahip olmalıdır. Taşınmazın hisseli malikleri kendi aralarında bir kimseye hisselerini satarak tapuda devir ederler ve bu şekilde bütün hisseleri satan olan hissedar bu taşınmazın tt tapu sahibi olunmalıdır.

Memur olmak isteyenler elini çabuk tutsun! Bakanlık 350 memur alımı yapacak! İşte devlet memuru alım başvuru şartları!

Aile destek ödemesi ne kadar oldu? Aile destek ödemeleri zamlandı mı? Aile Destek ödemesi ne zaman zamlı yatacak?