Genel

Hisseli tapu müstakil tapuya nasıl çevrilir?

Hisseli tapu, ülkemizde pek çok insanın sahip olduğu bir tapu türüdür. Bu yüzden hisseli tapuya dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte onların yanıtları!38, imar planları ile belirlenen hisse sahiplerine taksiminde kayıtlı olan değer üzerinden binde 11

HİSSELİ TAPU AYIRMA MASRAFI NE KADARDIR?

Hisseli tapuyu ayırma işleminde kayıtlı olan değer üzerinden binde 11.38, imar planları ile belirlenen hisse sahiplerine taksiminde kayıtlı olan değer üzerinden binde 11.38, taşınmazın hisse sahipleri ile de aynen ya da ayrılarak taksim edilmesinde kayıtlı değer üzerinden binde 4.55 harç ücreti ödenmelidir.

 

İşte hisseli tapuya dair merak edilen diğer sorular ve yanıtları…

HİSSELİ TAPU MÜSTAKİL TAPUYA NASIL ÇEVRİLİR?

Hisseli tapu müstakil tapuya nasıl çevrilir, çevrilir mi? Hisseli tapunun müstakil tapuya çevirme yolu nedir? Hisseli tapuya sahip olan vatandaşlar, tapularını müstakil tapuya çevirebilirler. Hisseli tapudan müstakil tapuya geçiş için bazı hususlar söz konusudur. Hisseli tapudan müstakil tapuya geçiş yapacak olan arsanın, parselin bulunduğu yerde 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18’inci madde uygulaması yapılıyor ise, hisse çözümü söz konusu değildir. Uygulama sırasında parselden, belirlenen oranda ortaklık payı kesildikten sonra kalan miktara karşılık tahsis edilecek, verilecek imar parsel, yine hisseli olarak verilmektedir. Daha sonra paydaşlar kendi aralarında birbirlerinin hisselerini satın alarak paylaşma yoluna gidip anlaşma sağlamaktadırlar. Eğer bu uygulama; 3194 sayılı Kanunun 18’inci maddesi ve 2981/3290 sayılı Kanunun EK.1 maddesi ile birlikte yapılıp ortaklık payı oranı kesildikten sonra paydaşın parseline karşılık birden fazla parsel verilebiliyorsa o zaman hissedarlara hisseleri yettiği şekilde müstakil imar parseli verilmesi mümkündür.

HİSSELİ TAPUNUN YARISI SATILIR MI?

Hisseli tapunun yarısı satılabilir. Kanunen tapuda hisseli tapu satışı yapılması yasaldır. Dairenin ya da konutun yarısının satım işleminde daire dışında arsa veya dükkanın yarısının satışı sırasında bu işlem hisseli tapu satışı olarak geçer. Bu tip işlemlere hisseli tapu satışı adı veriliyor. Bir dairenin yarısını satın almada belirli risk faktörleri yer almaktadır. Özellikle de arsa yatırımı yapmak isteyen vatandaşlar, hisseli tapuda diğer hissedarların alım önceliği bulunduğu için bu kişilerin alımdan hemen önce yapılması gereken yani diğer hissedarlardan yazılı izin ya da onay almaları gerekir.

Tuvalet kağıdında görülmemiş indirim! Familia tuvalet kağıdı 54 TL’ye düştü! Yetişen alıyor! İşte o marketteki fiyatlar!

Doğalgaz yardımı ne zaman verilecek? 2022 doğalgaz yardımı ne zaman? Doğalgaz yardımı ne zaman yatacak?