Genel

Hisseli tapu satışı için ne gerekiyor?

Hisseli tapu; taşınmaz bir mülk üzerinde hak sahibi olan kişilerin isimlerin ve sayılarının bulunduğu tapu türüne denilmektedir. Peki “Hisseli tapu satışı için ne gerekir, Hisseli tapu satışı için ne gerekiyor?” sorularının yanıtları!Hisseli mülklerde hissedarlardan biri hissesini satmak isterse önce ortaklardan birine satmak için ise tapudan bir ihtarname çekilmesi gerekir

HİSSELİ TAPU HİSSEDARLARDAN HABERSİZ SATILIR MI?

Hisseli tapuda habersiz bir satış iptal edilir mi, edilmez mi? sorusu yanıtını arıyor. Hisseli mülklerde hissedarlardan biri hissesini satmak isterse önce ortaklardan birine satmak için ise tapudan bir ihtarname çekilmesi gerekir. Ancak diğer ortak satın almak istemezse bunu yazılı olarak beyan etmesi gerekiyor.

İşte hisseli tapu konusunda sorulan soruların merak edilen yanıtları…

HİSSELİ TAPU SATIŞI İÇİN NE GEREKİYOR?

Hisseli gayrimenkulleri müstakil gayrimenkullerden ayıran bazı farklar bulunmaktadır. Hisseli gayrimenkullerde kimin taşınmazın hangi bölümüne sahip olduğu açık açık belirtilmez. Hisseli taşınmazın tüm hisseleri birlikte satılabilir. Hisse sahiplerinin, gayrimenkulün satış işleminde ortak karar vermeleri ve satış işlemi için tapuda hazır bulunmaları gerekir. Tüm hisse sahiplerini temsil edecek bir avukata vekalet verilip de tapu devri gerçekleştirilebilir.

HİSSELİ EV TAPUSU NASIL BÖLÜNÜR?

Hisseli ev tapusunun nasıl bölüneceği konusu araştırılan konulardan biridir. Hisseli tapunun bölünebilmesi için tapuda yapılan ayırma işlemi olarak adlandırılan ifraz yönteminin uygulanması gerekir.

TAPU DURUMU HİSSELİ TAPU NE DEMEK?

Hisseli tapuya dair pek çok vatandaşın merak ettiği konular yanıt buluyor. Hisseli tapu, taşınmaz bir mal üzerinde hak sahibi olan kişilerin adlarının ve sayılarının yer aldığı tapu türüne denilmektedir. Taşınmaz bir mal yalnızca bir kişiye ait olabileceği gibi birden fazla kişiye de ait olabilir.

HİSSELİ TAPUNUN YARISI SATILIR MI?

Hisseli tapunun yarısı satılabilir. Kanunen tapuda hisseli tapu satışı yapılması yasaldır. Dairenin ya da konutun yarısının satım işleminde daire dışında arsa veya dükkanın yarısının satışı sırasında bu işlem hisseli tapu satışı olarak geçer. Bu tip işlemlere hisseli tapu satışı adı veriliyor. Bir dairenin yarısı satın alma işleminde belirli risk faktörleri yer almaktadır. Özellikle de arsa yatırımı yapmak isteyen vatandaşlar, hisseli tapuda diğer hissedarların alım önceliği bulunduğu için bu kişilerin alımdan hemen önce yapılması gereken yani diğer hissedarlardan yazılı izin ya da onay almaları gerekir.

Asgari ücret için ilk adım atılacak! Asgari ücret 2023 ilk toplantı ne zaman yapılacak?

Hisseli tapuya dair bilinmeyenler! Noterde hisseli tapu satışı nasıl yapılır?