Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi? Kaybolan tapuyu çıkarmak için gerekli evraklar nelerdir?
Hisseli tapuların birden fazla sahibi yani hissedarı bulunmaktadır. Peki Hisseli tapu tek tapuya çevrilir mi? Kaybolan tapuyu çıkarmak için gerekli evraklar nelerdir? İşte merak edilen bu soruların yanıtları!C Kimlik Numaranızın sisteme kayıtlı olması gerekli olup bu düzenlemeyi e-devlet sayfanızda bulunan ''BEYANDA BULUNUN'' bölümünden ilgili Tapu Müdürlüğüne beyanda bulunulabilir ya da Web tapudan başvuru yapılarak düzeltme işlemini yapabilirsiniz
EVİMİN TAPUSUNU KAYBETTİM NE YAPMALIYIM?
E-devlet sistemi üzerinden taşınmaz bilgilerini görebilmeniz için T.C Kimlik Numaranızın sisteme kayıtlı olması gerekli olup bu düzenlemeyi e-devlet sayfanızda bulunan ''BEYANDA BULUNUN'' bölümünden ilgili Tapu Müdürlüğüne beyanda bulunulabilir ya da Web tapudan başvuru yapılarak düzeltme işlemini yapabilirsiniz.
İşte hisseli tapuya ve tapu konusunda merak edilen ayrıntılar…
KAYBOLAN TAPUYU ÇIKARTMAK İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?
Öncelikle tapunun alınması için taşınmazın bulunduğu bölgedeki Tapu Sicil Müdürlüğü'ne başvurulmalıdır. Tapunun alınması için Tapu Sicil Müdürlüğü'ne giderken de yanınıza mutlaka nüfus cüzdanınızı almalısınız. Çünkü Tapu Sicil Müdürlüklerinde yalnızca resmi kimlik belgeleri ile işlem yapılabilmektedir.
HİSSELİ TAPUYA HACİZ KONULABİLİR Mİ?
Türk hukukunda da paylı mülkiyet hissesinin haczedilebileceği Türk Medeni Kanunu‟nun 688. maddesinin üçüncü fıkrasında açıkça belirtilir. Ama söz konusu maddede paylı mülkiyet hissesinin taşınır, taşınmaz ya da bir alacak üzerinde olması arasında bir fark olup olmadığı hususu belirtilmez.
HİSSELİ TAPU TEK TAPUYA ÇEVRİLİR Mİ?
Parselinizin bulunduğu yerde sadece 3194 sayılı İmar Kanununun 18'inci madde uygulaması yapılıyor ise hisse çözümü söz konusu olmamaktadır. Uygulama sırasında parselinizden, belirlenen oranda düzenleme ortaklık payı (DOP) (ki bu pay yüzölçümün yüzde 40'ına kadar olabilir bu oran daha az da olabilir, ona uygulamayı yapan idare karar vermektedir) kesildikten hemen sonra kalan miktara karşılık tahsis edilecek imar parsel ya da parselleri size yine hisseli verilir. Siz daha sonra hissedarlar olarak birbirinizin hissesini satın alarak ya da birden fazla parsel size tahsis edilir ise bu parselleri aranızda taksim edebilirsiniz.
Eğer uygulama; 3194 sayılı Kanunun 18'inci maddesi ile 2981/3290 sayılı Kanunun EK.1 maddesi birlikte yapılıyor ise ve gerekli düzenleme ortaklık payı oranı kesildikten sonra sizin parselinize karşılık birden fazla parsel verilebiliyor ise o zaman hissedarlara ancak hisseleri yetiyorsa, müstakil imar parseli verilmesi mümkündür.
75 metrekare prefabrik ev fiyatları ne kadar? 19 Şubat 2023 fiyat listesi!