Genel

Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi?

Hisseli tapu, bir taşınmazın birden çok sahibinin olduğunu göstermektedir. Peki “Hisseli tapuda habersiz satış iptal edilir mi?” İşte yanıtı!Bir gayrimenkul satışının hukuki bir dayanağa sahip olması ve aynı zamanda da resmi bir nitelik kazanmalıdır

TAPUSU OLMAYAN EV SATILIR MI?

Tapu, bir mülkün ne kadarının kime, veya kimlere ait olduğunu gösteren resmi bir evraktır. Bir gayrimenkul satışının hukuki bir dayanağa sahip olması ve aynı zamanda da resmi bir nitelik kazanmalıdır. Yani ortada bir tapunun olması şart koşulur. Tapusuz gerçekleştirilen alım ve satışların ise herhangi hukuki bir dayanağı olmadığı gibi resmi bir geçerliliği bulunmaz.

İşte diğer merak edilen detaylar…

HİSSELİ TAPUDA HABERSİZ SATIŞ İPTAL EDİLİR Mİ?

Hisseli taşınmaz adı altındaki mallarda hissedarlardan biri hissesini satmak isterse, ilk yapılması gereken ortaklardan birine satmak için tapudan bir ihtarname çekmelidir. Eğer diğer ortak satın almak istemezse, bunu yazılı olarak bildirmesi gerekiyor. Bu işlemler yapılmadan ortaklardan biri kendi hissesini satarsa, satış iptal davası açabilir.

HİSSELİ TAPU NOTER SATIŞI OLUR MU?

Hisseli tapunun satışında bahsedilen herhangi bir engel bulunmamaktadır. Satış noterde yapılan sözleşme ile ya da tapu sicilinde gerçekleştirilir. Bu noktada bilinmelidir ki pay sahiplerinin bir önalım hakları mevcuttur. Bundan dolayı gayrimenkul üzerindeki hisseler, başka birisine satılmış olsa bile diğer paydaşlar yeni pay sahibinden bu payları satın alabilecektir.

EV TAPUSU BAŞKASINA NASIL DEVREDİLİR?

Tapu devir işlemi için hazırlanması gereken evraklar vardır bu evraklar hazırlandıktan sonra tapu harcı yatırılmalıdır. Sonrasında ALO 181 arayabilirsiniz ya da tapu müdürlüklerinin e-randevu sistemlerine girerek tapu randevusu alınır. Randevu günü geldiği zaman alıcı, satıcı taşınmazın bağlı bulunduğu tapu müdürlüğüne giderek tapu devrini yapar.

TAPUYA RANDEVU ALMADAN GİDİLİR Mİ?

Ev veya arsa alım ve satım işlemleri için tapu müdürlüklerine gidilmelidir. Bu tür işlemlerde tarafların yani alıcı ve satıcıların ya da onların vekillerinin, Tapu Müdürlüklerine başvuruda bulunmalılar. Tapu dairesinde gerçekleşecek işlemler için ilk önce Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüklerinden randevu almak gerekiyor. Buna ek olarak da randevusuz işlemler gerçekleşmemektedir. Satış işleminde satıcıyı vekil, vasi, kayyım vb. kanuni temsilci temsil edilecek vekalet belgesi alınmalıdır.

29 Ekim’de kargo çalışıyor mu? 29 Ekim günü PTT açık mı?

Doğalgaz destek ödemesi ne zaman yatacak?