Genel

Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır? Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?

Hisseli tapuya sahip ülkemizde pek çok kişi bulunmaktadır. Genellikle miras yolu ile geçen bu tapuların üzerinde yapılmak istenen işlemler diğer tapu türlerine göre farklılık gösterir.Peki “Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır? Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?” İşte bu soruların yanıtları ve bu konuda merak edilen diğer detaylar…

Hisseli tapu sahipleri, alım ve satış işlemlerinde bazı noktalara dikkat etmelidir. Peki “Hisseli tapuda hisse satışı nasıl yapılır? Hisseli tapunun bir kısmı satılabilir mi?” İşte bu soruların yanıtları ve bu konuda merak edilen diğer detaylar…

HİSSELİ TAPUDA HİSSE SATIŞI NASIL YAPILIR?

Hisseli taşınmazlara ait olan bazı konular merak edilmektedir. Onlardan biri de satış işlemidir. Hisseli taşınmazların tüm hisseleri aynı anda satılabilir. Hisse sahiplerinin, gayrimenkulün satışında dair ortak karar vermeleri ve satış için tapuda hazır bulunmaları istenmektedir Tüm hisse sahiplerini temsil edecek bir avukata da vekalet verilerek bu tapu devri gerçekleştirilebilir.

HİSSELİ ARSALARDA ANLAŞMAZLIK OLURSA NE OLUR?

Taşınmaza elbirliği ile sahip olan hissedarlar arasında anlaşmazlık bulunması halinde ise her bir hissedar mümkün olması halinde iştirak halinde mülkiyetin paylı mülkiyete çevrilmesini, mümkün olmaması halinde ise ortaklığın giderilerek taşınmazın satışını dava edebilir.

HİSSELİ TAPUNUN BİR KISMI SATILABİLİR Mİ?

Hisseli tapu satışı mümkündür. Hisseli tapunun satışının önünde herhangi bir engel yoktur. Satış Noterlere gidilip, yapılan sözleşme ile yahut tapu sicilinde gerçekleştirilecektir. Ama burada diğer pay sahiplerinin bir önalım diğer adı ile şufa hakkına sahip olduğunun bilinmesi gerekmektedir.

HİSSELİ TAPU DAİRE TAPUSUNA NASIL ÇEVRİLİR?

Taşınmazda hissesi bulunan kişilerin hepsi tüm hisselerini 3. bir kişiye satarak tapuda devir ederler. Bu durumda yeni malik tek tapuya sahip olmalıdır. Taşınmazın hisseli malikleri kendi aralarında bir kimseye hisselerini satarak tapuda devir ederler ve bu şekilde bütün hisseleri satan olan hissedar bu taşınmazın tt tapu sahibi olunmalıdır.

KARDEŞLER ARASINDA HİSSE DEVRİ NASIL YAPILIR?

Mirasın payının kardeşe devri hakkında noter onaylı bir sözleşmeye gerek yoktur. Miras payının kardeşe devredilmesi işlemi, her iki taraf arasında yazılı bir sözleşme yapılarak ve bu sözleşmenin her iki tarafın imzalanmasıyla mümkün olmaktadır.

Milyonlarca emekli soruyor! Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak 2023?

70 metrekare prefabrik ev kaç para? İşte 5 Ocak 2023 fiyat listesi!