Genel

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim?

Hisseli tapu hakkında yapılan işlemler diğer tapu türlerine göre farklılık göstermektedir. Bu yüzden hisseli tapu sahiplerinin merak ettiği bazı sorular vardır. İşte o yanıtlar!kişiye satış işlemi yapılabilmektedir

HİSSELİ TARLAYI NASIL SATABİLİRİM?

Bölünemez büyüklükte olan ve birden fazla hissedara sahip olunan tarım arazilerinde, hissedarların ya da iştirakçilerin hepsinin beraber katılımı ile 3. kişiye satış işlemi yapılabilmektedir. Bu bilgiler üzerine Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü bir genelge yayınlamıştır.

İşte “Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim?” sorusunun merak edilen yanıtları…

HİSSELİ TAPUDA KENDİ HİSSEMİ SATABİLİR MİYİM?

Taşınmaz herkesin adına tescil edilmiş ise, kendi adına tesçil edilmiş müstakil hissesini diğerler hissedarlara danışmadan satış işlemi gerçekleşebilir.

KİRACI EV SAHİBİNE TAZMİNAT DAVASI AÇABİLİR Mİ?

Ev sahibinin kendisi, eşi kendi soyundan gelen herhangi bir kişi, kanun uyarınca bakmakla yükümlü olduğu kişiler için konut ya da iş yeri gereksinimi nedeni ile kiralanan yeri kullanma zorunluluğu gibi bir durum varda tahliye davası açılabilir. Konut ihtiyacından dolayı tahliye davası açılabilmesi için ihtiyacın zorunlu olması gerekir. Böyle bir ihtiyacın var olup olmadığı mahkeme tarafından yapılacak yargılama sonrasında takdir edilir. Kanunda yer alan “alt soy” ifadesi kiraya verenin sadece çocuklarını kapsamaz. Torunlar ve onların alt soyları da bu ifade içinde yer alır. Aynı şekilde kanunda yer alan üst soy ifadesiyle anne ve babanın yanında anneanne, babaanne ve dedeler için de konut gereksinimi durumunda bu madde uygulanabilir. Ayrıca kanun gereği bakmakla yükümlü olunanlar ifadesine de yer verilmiştir. Bu durumda örneğin; kardeşlerin konut gereksinimi varsa bu maddenin uygulanır. Bu şekilde gerçekleştirilen tahliyenin sonunda ise; kiraya verenin söz konusu taşınmazı herhangi bir haklı nedene dayanmaksızın, 3 sene boyunca eski kiracıdan başka bir kişinin kiralaması mümkün değildir. Ev sahibi, konutu tekrar kiraya vermek istiyor ise eski kiracısına bildirimde bulunur ve bu konutun tekrar kiralamak isteyip istemediği sorulmalıdır. Aksi bir durumda kiracı, kiraya verene karşı bir yıllık kira bedelinden az olmamak şartı ile tazminat davası açabilir.

Kiracı ve ev sahipleri bunları bilmeli! Kiracı ev sahibine tazminat davası açabilir mi? Hemen bakın!

Prefabrik ev yaptırmanın tam zamanı! Anahtar teslim prefabrik ev fiyatları ne kadar?