Genel

Hisseli tapuda kullanım hakkı! Miras payının kardeşe devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu kullanım hakkı pek çok vatandaşın kafasını kurcalayan konulardan biridir. Bunun dışında devir işlemi de merak edilmektedir. İşte Hisseli tapuya dair merak edilenler!Hisseli gayrimenkullerde kimin taşınmazın hangi bölümüne sahip olduğu bilinmez

HİSSELİ TAPUDA KENDİ HİSSEMİ SATABİLİR MİYİM?

Hisseli gayrimenkulleri, ev, arsa veya dükkan olabilir, müstakil gayrimenkullerden ayıran birtakım farklar vardır. Hisseli gayrimenkullerde kimin taşınmazın hangi bölümüne sahip olduğu bilinmez. Taşınmazın bütün bölümlerine tüm hissedarlar ortak sayılır. Bu yüzden de tüm hissedarlarla ortak bir anlaşmaya varmadığınız müddetçe, gayrimenkulün bir kısmını bile kullanma hakkına sahip değilsiniz demektir.

Ama hissenizi başkasına satabilir veyahut ipotek edebilme hakkınız vardır, fakat taşınmazın tamamına ya da bir kısmına müdahale etmek için tüm hissedarların tek tek iznini almanız gerekir.

İşte hisseli tapu konusunda araştırılıp sorulan diğer sorular ve yanıtları…

HİSSELİ TAPUDA KULLANIM HAKKI!

Hisseli tapunun paydaşlarından her biri, diğerlerinin hakları ile bir yere kadar bağdaştığı ölçüde paylı maldan faydalanabilir ya da onu kullanabilir. Uyuşmazlık durumunda yararlanma ve kullanma şeklini hâkimin vereceği karar belirler. Bu belirleme işlemi, paylı malın kullanılmasının zaman veya yer itibarı ile paydaşlar arasında bölünmesi biçiminde de olabilir.

MİRAS PAYININ KARDEŞE DEVRİ NASIL YAPILIR?

Miras payının devir işlemi, mirasçılar arasında gerçekleştirilen bir işleme denir. Her mirasçı kendisinin olan mirası pay sahiplerine devredip, kendi mirasından feragat etme hakkına sahiptir. Miras payının devrinin konu olduğu bu tip işlemlerde, miras payına sahip olan bir kişi, bir bedel karşılığında miras payını diğer mirasçılara ya da üçüncü kişilere devir işlemini gerçekleştirebilir.

Miras payının devrinin işlemi mirasın açılmasından başlayarak yapılır. Ama devir işlemi yapılacağı zaman mirasın henüz paylaştırılmamış olması da önemli bir husustur. Herhangi bir mal ya da nakit para ile ilgili miraslarda mirasçıların hakları mülkiyet kapsamında değerlendirilmektedir. Eğer mirası bırakan kişinin miras terekesinde mirasçı sayısı yalnızca 1 kişi ise, mirasın tüm kanuni haklarına bu kişi sahip olur. Bir mirasçı eğer isterse miras payını üçüncü kişilere veya diğer mirasçılara devir edilebilir.

Şu an kredi faizi ne kadar? Hangi banka ne kadar faizle kredi veriyor? Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank kredi oranı

İhtiyaç sahibi vatandaşlara 3.336 TL para desteği! Devlet desteğini kaçıran üzülür!