Genel

Hisseli tapuda yer belli midir?

Hisseli tapu; Bir gayrimenkul üzerinde hak sahibi pay sahiplerinin ayrı ayrı isimlerinin ve oransal hisse sahipliklerini gösteren tapu türüne denir. Peki “Hisseli tapuda yer belli midir, Hisseli tapu noter satışı olur mu? İşte merak edilenler!Satış noterde yapılan sözleşme ile ya da tapu sicilinde yapılmaktadır

HİSSELİ TAPU NOTER SATIŞI OLUR MU?

Hisseli tapunun satışının yapılmasında herhangi bir engel bulunmaz. Satış noterde yapılan sözleşme ile ya da tapu sicilinde yapılmaktadır. Ayrıca bunun da bilinmesinde fayda var. Diğer pay sahiplerinin de önalım hakkı bulunmaktadır. Ama gayrimenkul üzerindeki hisseler, başka birisine satılmış olsa bile diğer pay sahipleri yeni pay sahibinden de bu payları satın alabilirler.

İşte merak edilen diğer detaylar…

HİSSELİ TAPUDA YER BELLİ MİDİR?

Hisseli tapu, bir taşınmaz malın, ev, arsa veya yazlık vb. mülklerin ortaklarını gösteren tapu türü olarak adlandırılır. Gayrimenkul sahiplerinin adları hisseli tapuda açık bir şekilde tek tek olacak şekilde yazılır ve gayrimenkulün kaç ortağı bulunduğu bu belge ile resmiyete kavuşur. Hisseli tapuda belirtilmeyen detay da, hangi ortağın hangi bölümün sahibi olduğudur. Bu bilgi tapuda yer almaz.

EV TAPUSU BAŞKASINA NASIL DEVREDİLİR?

Tapu devri için hazırlanması gereken birtakım belgeler bulunmaktadır. Bu evraklar hazırlandıktan sonra tapu harcına sıra gelir ve bu harç yatırılmalıdır. Ardından ALO 181 arayabilirsiniz veya tapu müdürlüklerinin e-randevu sistemlerine girerek tapu randevusu alınır. Randevu günü geldiğinde alıcı, satıcı taşınmazın bağlı bulunduğu tapu müdürlüğüne giderek tapu devrini gerçekleştirir.

HİSSELİ TAPUDA HABERSİZ SATIŞ İPTAL EDİLİR Mİ?

Hisseli taşınmaz adı altındaki mallarda hissedarlardan biri hissesini satmak isterse, ilk yapılması gereken ortaklardan birine satmak için tapudan bir ihtarname çekmelidir. Eğer diğer ortak satın almak istemezse, bunu yazılı olarak bildirmesi gerekiyor. Bu işlemler yapılmadan ortaklardan biri kendi hissesini satarsa, satış iptal davası açabilir.

E-DEVLET ÜZERİNDEN TAPU DEVRİ NASIL YAPILIR?

Tapu devrinin yapılması için sisteme alıcı ve satıcının T.C. ile e-devlet şifresi, telefon numarası ve tapu müdürlüğü isimleri girilir. Sonrasında tapu müdürlüğü tarafından harç miktarı hesaplanıp vatandaşlara bildirilir. Vatandaşların ücretlerini yatırmaları gerekir. Sonrasında ise web tapu randevu saati SMS ile iletilmektedir.

Vefat durumunda promosyon geri alınır mı?

Doğalgaz yardımı ödemeleri ne zaman yapılacak? Doğalgaz yardımı ne zaman yatacak 2022?