Genel

Hisseli tapunun yarısı satılır mı?

Hisseli tapu, diğer tapu türlerinden farklıdır. Bu tapu mülk fark etmeksizin ev, arsa ya da dükkan için olabilir. Hisseli tapu sahiplerinin aklını kurcalayan birtakım sorular vardır. Hisseli tapu üzerine ev yapılır ve dahası…İşte hisseli tapuya dair merak edilenler…

Hisseli tapunun yarısı satılır mı, satılmaz mı? özellikle hisseli tapuya sahip kişilerin merak edip sorduğu sorulardan bir tanesidir. İşte hisseli tapuya dair merak edilenler…

HİSSELİ TAPUNUN YARISI SATILIR MI?

Hisseli tapunun yarısı satılabilir. Kanunen tapuda hisseli tapu satışı yapılması yasaldır. Dairenin yarısının satımında daire dışında arsa veya dükkanın yarısının satışı esnasında bu işlem hisseli tapu satışı olarak geçmektedir. Bu tip işlemlere hisseli tapu satışı adı verilir. Bir dairenin yarısını satın alma durumunda belirli riskler yer almaktadır. Özellikle de arsa yatırımı yapmak isteyen vatandaşlar, hisseli tapuda diğer hissedarların alım önceliği bulunduğu için bu kişilerin alımdan önce yapılması gereken yani diğer hissedarlardan yazılı izin ve onay almaları gerekmektedir.

HİSSELİ TAPUYA HACİZ GELİRSE NE OLUR?

Borçlunun borcunu ödememesi halinde herhangi bir yargı kararına gerek olmadan ilamsız icra yolu ile icra takibi başlatılır ve borçlunun malvarlığına haciz gelebilir ve satış gerçekleştirilerek alacak tahsil edilir.

HİSSELİ TAPU BAŞKASINA DEVREDİLEBİLİR Mİ?

Hisseli tapunun satışa dair herhangi bir engel bulunmamaktadır. Satış noterde yapılan sözleşme ile veya tapu sicilinde gerçekleşir. Ancak burada diğer pay sahiplerinin bir önalım ya da şufa hakkına sahip olduğu da unutulmamalıdır.

HİSSELİ TAPU ÜZERİNE EV YAPILABİLİR Mİ?

Hisseli olan bir arsaya ev yapılması pek mümkün değildir. Ancak hisseli arsada hangi kısmın hangi hissedara ait olduğunun tespit edilmediği için ev yapmak için herkesin onay vermesi gerekmektedir. Onay alınmadan hisseli arsaya ev yapılması halinde diğer hissedarların mülkiyet hakkı ihlal edilmiş sayılmaktadır.

TAPUSUZ EV OLUR MU?

Tapusuz gayrimenkul üzerinde mülkiyet hakkı bulunmayan kişi veya kişilerin gayrimenkul üzerinde herhangi bir mülkiyet hakkı yoktur. Ama mülkiyeti kazanma olanağı bulunmaktadır. Bu kişi veya kişiler mülkiyeti kazanma olanağını başka bir kişiyi zilyet kılacak şekilde devretmesi yani satması halinde herhangi bir şekle tabi tutulmaz.

E-devlet üzerinden tapu randevusu nasıl alınır?

Kiracıyı evden çıkartmak için ne yapmak lazım?