Genel

Hisseli tapuya dair bilinmeyenler! Noterde hisseli tapu satışı nasıl yapılır?

Hisseli tapu, ülkemizde pek çok kişinin sahip olduğu tapu çeşitlerinden biridir. Bu yüzden de hisseli tapunun yarısı satılır mı, noterde hisseli tapu satışı nasıl yapılır? soruları yanıtlarını aramaktadır. İşte detaylar!Hissedarlar, gayrimenkulün satışı konusunda ortak karar vermeleri halinde satış için tapuda hazır bulunmaları isteniyor

HİSSELİ TAPU NASIL SATILIR?

Hisseli taşınmazın tüm bilinen hisseleri ile satılabilir. Hissedarlar, gayrimenkulün satışı konusunda ortak karar vermeleri halinde satış için tapuda hazır bulunmaları isteniyor. Tüm hisse sahiplerinin vekaleti bir avukata verilerek de tapu devri gerçekleştirilebilir.

HİSSELİ TAPU HİSSEDARLARDAN HABERSİZ SATILIR MI?

Hisseli taşınmaz mülklerde hissedarlardan biri hissesini satmak ister ise öncelikle ortaklardan birine satmak için tapudan bir ihtarname çekilmesi gerekir. Diğer ortak satın almak istemez ise bunu yazılı olarak bildirmesi gerekmektedir.

İşte noterde hisseli tapu satışına dair bilinmesi gerekenler…

HİSSELİ TAPUNUN YARISI SATILIR MI?

Hisseli tapunun yarısı satılabilir. Kanunen tapuda hisseli tapu satışı yapılması yasaldır. Dairenin ya da konutun yarısının satım işleminde daire dışında arsa veya dükkanın yarısının satışı sırasında bu işlem hisseli tapu satışı olarak geçer. Bu tip işlemlere hisseli tapu satışı adı veriliyor. Bir dairenin yarısını satın almada belirli risk faktörleri yer almaktadır. Özellikle de arsa yatırımı yapmak isteyen vatandaşlar, hisseli tapuda diğer hissedarların alım önceliği bulunduğu için bu kişilerin alımdan hemen önce yapılması gereken yani diğer hissedarlardan yazılı izin ya da onay almaları gerekir.

NOTERDE HİSSELİ TAPU SATIŞI NASIL YAPILIR?

Hisseli tapunun satışının nasıl yapıldığı sıklıkla sorulmaktadır. Hisseli tapu satışına dair önünde herhangi bir engel yoktur. Hisseli satış Noter'de yapılan sözleşme ile ya da tapu sicilinde yapılmaktadır. Ancak burada diğer pay sahiplerinin bir önalım yani şufa hakkına sahip olduğunun da ayrıca bilinmesi gerekmektedir.

HİSSELİ EV TAPUSU NASIL BÖLÜNÜR?

Hisseli ev tapusunun nasıl bölüneceği konusu çok sık araştırılan konular arasında yer almaktadır. Hisseli tapunun bölünebilmesi için tapuda yapılan ayırma işlemi olarak adlandırılan ifraz yöntemi uygulanır. Hisseli tapu ayırma işlemine ifraz işlemi denirken tapuları birleştirme işlemine de tevhid denir ve bu işlem uygulanır. Bir taşınmaz üzerinde birden çok kişinin olması halinde hisseli tapu ayırma yöntemi gerçekleştirilebilir.

Emekliye büyük zam! TEB promosyon yarışında diğer bankaları solladı! İşte TEB emekli promosyonu!

Erken emeklilik mümkün mü? 6 yıl erken emeklilik kimleri kapsıyor?