Genel

Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?

Hisseli tapu pek çok kişinin sahip olduğu tapu türüdür. Hisseli tapu ile yapılan işlemler çok sık araştırılmaktadır. Onlardan biri de “Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?” sorusudur. İşte hisseli tapuya dair merak edilenler!Satış noterde yapılan sözleşme ile veya tapu sicilinde gerçekleşir

HİSSELİ TAPU BAŞKASINA DEVREDİLEBİLİR Mİ?

Hisseli tapunun satışa dair herhangi bir engel bulunmamaktadır. Satış noterde yapılan sözleşme ile veya tapu sicilinde gerçekleşir. Ancak burada diğer pay sahiplerinin bir önalım ya da şufa hakkına sahip olduğu da unutulmamalıdır.

İşte hisseli tapu hakkında merak edilen diğer detaylar…

HİSSELİ TAPUYA HACİZ GELİRSE NE OLUR?

Borçlunun borcunu ödememesi halinde herhangi bir yargı kararına gerek olmadan ilamsız icra yolu ile icra takibi başlatılır ve borçlunun malvarlığına haciz gelebilir ve satış gerçekleştirilerek alacak tahsil edilir.

HİSSELİ TAPU ÜZERİNE EV YAPILABİLİR Mİ?

Hisseli olan bir arsaya ev yapılması pek mümkün değildir. Ancak hisseli arsada hangi kısmın hangi hissedara ait olduğunun tespit edilmediği için ev yapmak için herkesin onay vermesi gerekmektedir. Onay alınmadan hisseli arsaya ev yapılması halinde diğer hissedarların mülkiyet hakkı ihlal edilmiş sayılmaktadır.

HİSSELİ TAPU AYIRMA NASIL OLUR?

Hisseli arsa, ev ya da tarlalar olabilir. Bu malların sahipleri yani hissedarları arasında birtakım anlaşmazlıklar çıkabilir. Nedeni ise hisseli tapuda kullanım hakları gibi detaylara yer verilmez. Miras yolu ile kalan gayrimenkullerde de hissedarlardan bir kısmı, payını kendi isteği doğrultusunda rehin göstermek isteyebilir. Hissedarı olduğunuz gayrimenkuller üzerindeki anlaşmazlıkları ortadan kaldırmak için ve istediğiniz tasarrufu yapabilmek için tek parsel olan tapuyu farklı parsellere bölerek ayırma işlemi yapabilirsiniz.

10 YILLIK TAPU BOZULUR MU? 

Tescil işleminden sonraki 10 yıl boyunca, elinizde bulunan taşınmazın tapusunu herhangi bir özel ya da tüzel kişiye devretmeden kesintisiz olacak şekilde elinde bulunduran kişi aleyhinde; tescil işleminde usulsüzlük yapılır ve bu durum tespit edilse dahi iptal davası açılma olanağı bulunmamaktadır.

TAPUDA HİSSEDARLAR NASIL ÖĞRENİLİR?

Bir tapunun birden çok hissedarı olabilir. Bu durum hisseli tapuyu doğurur. Peki bu kişilere nasıl ulaşabilirim? Bu hissedarların, kişilerin bilgilerine tapuya gidip tapu sorgusu yaptırarak ulaşabilirsiniz. Eğer kendiniz gitmek istemiyorsanız da vekalet verdiğiniz bir avukatın da sizle beraber veya tek başına gidip sorgulama yaptırması da bu bilgilere ulaşmanızı sağlar.

KYK bursu alırken VGM bursu alınabilir mi?

TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir?

Kara Cuma indirimleri ne zaman 2022? 2022 Kara Cuma ne zaman?