Otomobil

Huawei'nin SUV'u ortalığın tozunu attıracak! İşte Huawei AITO M5 Modelinin Fiyatı Ve Özellikleri!

Otomobil severlerin büyük merakla beklediği Huawei'nin elektrikli SUV'u alıcıları ile buluştu. Tasarımı ile sınıfında tüm dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor. İşte SUV piyasasını sallayacak AITO M5 Modelinin Fiyatı Ve Özellikleri... Piyasaya iddialı bir giriş yapan Huawei, üzerinde uzun süredir çalıştığı AITO M5 isimli elektrikli aracının satışına başladı

Otomobil sektörünü sallayacak olan elektrikli SUV modeli bu senenin en popüler arabalarından olacakmış gibi duruyor. Piyasaya iddialı bir giriş yapan Huawei, üzerinde uzun süredir çalıştığı AITO M5 isimli elektrikli aracının satışına başladı.


Huawei'nin  AITO M5 isimli elektrikli aracı en ileri teknolojiler ile donatıldı. Çin'in ilk elektrkli otomobilinin üretimini gereçekeleştiren Huawei, en önemli dünya markalarının bulunduğu listede zirveye oynayacak. Teknoloji dünyasının parlayan yıldızlarından birisi olan Huawei, bu otomobili ile Çin ilkelerine bir yenisini daha getirdi.


Huawei, uzun zamandan beri Suvseverlerin beklediği elektrikli aracını piyasaya çıkardı. Sektöre hızlı giriş yapan  çinli marka, otomobili kısa süre içerisinde alıcılarından tam not aldı. Peki aracın Türkiye fiyatı ne kadar? Cevabı haberimizde...

Küresel çapta yaşanan tedarik sorunları nedeniyle bir çok otomobil markası fiyat listelerini yeniden oluşturma kararı aldı. Mart ayında sıfır kilometre otomobil pazarlarında neredeyse 300 bin TL'nin altında araç bulunmuyor. 

Elektrikli bir araç olduğu için vergilerden de muaf. Otomobil, hibrit sistem ile birlikte tüketicinin beğenisine sunuldu. Tam 45 dakika içerisinde bataryayı yüzde 60 oranında doldurabiliyor.


Uzun menzili ve diğer donanım özellikleri sayesinde Tesla model Y'nin rakibi olacak. Model, 1.100 kilometre menzile sahip. Böylece en uzun menzili olan araçlar arasında yerini aldı.

Çin markalı Huawei'nin ilk elektrikli otomobili olan  AITO M5 Modeli ana vatanında 42 bin dolardan satışa sunuldu. Eğer ülkemizde satışa çıkarılırsa fiyatı 623 bin Türk Lirası olarak belirlenecek. Ancak ülkemize gelip gelmeyeceği ise kesin değil.

Editörün notu: Bu haber 26 Mart 2022 17.58'de yazılmıştır. An itibariyle dolar kuru 14 lira 84 kuruş, euro 16 lira 43 kuruş, altının gramı ise 921 lira 53 kuruş değerinde.

İremnaz KÖSEOĞLU/Emlakkulisi.com

Mercedes EQC fiyatları ne kadar? İşte 26 Mart 2022 Fiyat listesi!

Yedi kişilik ilk SUV modeli Mercedes GLB fiyatları uçtu! İşte 25 Mart 2022 Fiyat listesi!

Spor araba severler dikkat! Audi S3 fiyatları tavan yaptı! İşte 26 Mart 2022 Fiyat listesi!

Hem lüks hem spor: Audi Q5'in özelliklerini görünce şok olacaksınız! İşte 25 mart 2022 Fiyat listesi!

Yollarda fırtına estiren BMW M serisi fiyatları resmen uçtu! İşte 26 Mart 2022 Fiyat listesi!

Yeni BMW 6 serisi yeniden sahnede! İşte 25 Mart 2022 Fiyat listesi!