Sektörel

Hugent Bursa ofisi büyüyor!

Eskiden teknoloji anlamında güçlü şirketler en iyi şirketlerdi.Günümüzde insan kaynağına yatırım yapan şirketler bir adım önde. İşe alım yöntemlerinden biri olan yetenek avcılığı Bursa’daki şirketlerin de tercihi.

Kilit noktalarda doğru kişileri çalıştırmanın  en iyi olmanın sırrı olduğunu belirten Hugent Bursa, işe alım yöntemlerinden biri olan yetenek avcılığı ile Anadolu‘daki yetenekleri bulup uygun olan şirketlerle buluşturuyor.


İstanbul’daki birçok global şirketin tercih ettiği işe alım yöntemlerinden biri olan yetenek avcılığı Bursa’daki şirketlerin de tercihi. Günümüzde insan kaynaklarına yatırım yapan şirketler kilit noktalarda doğru kişileri çalıştırarak en iyi olma yolunda bir adım önde başlıyor. Hugent, yaptığı araştırmalar neticesinde hem kişisel hem teknik hem de yetkinlik anlamında doğru kişinin profilini kısa sürede çıkarttığını belirtiyor.


Yüzlerce kişinin başına geçecek yöneticileri bulmanın ciddi bir emek ve network işi olduğunu söyleyen  ve sektörün güçlü oyuncularından biri olan Hugent Bursa İş Geliştirme Direktörü İnci Tunalı:“ Önemli olan doğru adaylar, iyi liderler çıkarabilmek. Adaylar arasında önemli olan geleneksel yönetim şekillerinden farklı ben değil biz diyebilen,  heyecan uyandırabilen, çalışkan, iletişim becerileri gelişmiş, duygusal zekaya sahip, geçmiş performansı ile geleceğe öngörü oluşturabilecek, önemli başarılara imza atmış, bilgiyi paylaşan yöneticiler bulabilmek. İşin sırrı, kurumun anahtar sözcüğünü bulmak; bu kimi şirket için örgütsel sadakat, kimi şirket için takım çalışması, kimi içinse esneklik ve işte bu anahtar sözcüklere uygun adayı bulmak ise bir sanat.” şeklinde belirtiyor.


Hugent Bursa Ofisi, 2014 senesinin ilk  iki çeyreğinin  orta ve üst düzey yönetici cephesinde önemli değişimlere imza atıldığını  son çeyreğinde aynı şekilde verimli olacağını vurguluyor. Ağırlıklı otomotiv olmak üzere orta ve üst düzey yönetici arayışları olduğunu belirten Tunalı, adaylar için de şu önerileri veriyor: “Adayların teklifleri değerlendirirken şirketin sektördeki konumuna, pozisyonun sorumluluk ve yetki alanına, yönetilecek ciro ve tabi ki maaş ve yan haklara dikkat etmesi gerekiyor.”