Ekonomi

Hükümet 10 ilde bulunan taşınmazların imar planlarını değiştirdi ve satışını onayladı! İşte o iller

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 ilde bulunan 17 taşınmazın imar planlarını değiştirdi ve satış işlemlerini onayladı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o iller ve satışı yapılan mülkler...Söz konusu taşınmazların arasında Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı arazilerle  Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve hazineye ait araziler de bulunuyor

Türkiye'nin 10 farklı ilinde bulunan ve tapuları hazineye kayıtlı taşınmazların imar planları değiştirildi ve satış işlemleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla onaylandı. Söz konusu taşınmazların arasında Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı arazilerle  Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve hazineye ait araziler de bulunuyor.

Söz konusu arazileri hangi şirketin kaç lira bedel vererek satın aldığı bilgisi de paylaşıldı. Bunlar arasında en dikkat çekeni 135 milyon 500 bin lira para ödeyen Tayfurlar Enerji Elektrik Üretim Anonim Şirketi'ne Elektrik Üretim AŞ adına kayıtlı Girlevik II-Mercan Hidroelektrik Santrali ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların işletme hakkı verilmesi oldu.

Özelleştirme kapsamındaki 17 taşınmazın satışı ve imar planı değişiklikleri onaylandı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararlar, Resmi Gazete'de yayınlandı.

Ankara, Bursa, Antalya, İzmir, Edirne, Erzurum, İstanbul, Kırıkkale, Muğla ve Yalova'da bulunan toplam 17 taşınmazın satışı ve buna ilişkin imar değişiklikleriyle ilgili kararlar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Buna göre, Elektrik Üretim AŞ adına kayıtlı Girlevik II-Mercan Hidroelektrik Santrali ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların işletme hakkının, 135 milyon 500 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Tayfurlar Enerji Elektrik Üretim Anonim Şirketi'ne verilmesi uygun bulundu.

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ adına kayıtlı, Bursa'nın Karacabey ve İnegöl ilçelerinde, Maliye Hazinesi adına kayıtlı Erzurum'un Palandöken ilçesinde, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve Maliye Hazinesi adına kayıtlı İzmir'in Menderes ilçesinde, Maliye Hazinesi adına kayıtlı İzmir'in Bornova ilçesinde, Maliye Hazinesi adına kayıtlı Ankara'nın Çankaya ilçesindeki bazı parsel ve taşınmazlara yönelik Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca hazırlanan imar planı değişiklikleri onaylandı.

İHALE KOMİSYONU 10 İLDEKİ TAŞINMAZLARIN SATIŞINI UYGUN BULDU

Ankara, Bursa, Antalya, İzmir, Edirne, Erzurum, İstanbul, Kırıkkale, Muğla ve Yalova'da bazı taşınmazların satış yöntemiyle özelleştirilmesinde, en yüksek teklifi verenlere satışına ilişkin ihale komisyonu kararları uygun bulundu.

Faiz kararını açıklayan Merkez Bankası'ndan korkutan uyarı: Adım adım yaklaşıyor

TMO'nun buğdayda çiftçiye ödeyeceği prim destek miktarı belli oldu! Bu tarihe kadar kayıt yaptırmayan para alamayacak

Dolara hücum başlayacak uyarısı: Türkiye'de felaket yaşanacak