Ekonomi

Hükümet dev bir paket hazırlığında, dolar, altın, borsa nasıl etkilenecek?

Hükümet KGF paketi hazırlığında. Peki, bu kredi paketinden kim yararlanacak? Kredi paketinin büyüklüğü ne kadar olacak? KGF kredi paketi, altını, dövizi, borsayı ve konut piyasasını nasıl etkileyecek? Merak edilen soruların tüm yanıtları haberimizde...Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin Ankara'da yaptığı bir toplantıda KGF ile ilgili bilgi aktardığı fakat paketin büyüklüğü hakkında bilgi vermediği kaydedildi

Kulislerde konuşulan haberlere göre Hükümet, seçim öncesinde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri (KOBİ) krediye boğacak dev bir paket hazırlığında. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin Ankara'da yaptığı bir toplantıda KGF ile ilgili bilgi aktardığı fakat paketin büyüklüğü hakkında bilgi vermediği kaydedildi.

KGF 2017 yılında da devreye alınmıştı

KGF, teminat yetersizliği nedeniyle bankalardan kredi alamayan KOBİ ve KOBİ dışı işletmelere kefil olarak üretimi desteklemek üzere oluşturulmuş bir sistem. Sistemin 2017 yılında da devreye alındığını ancak amacına hizmet etmediğini belirten Ekonomi Gazetecisi Remzi Özdemir, katıldığı youtube yayınında, düzenlemeden bankaların çok hoşnut olmayacağını ileri sürdü. Paketin birilerini ters köşeye yatıracağını ifade eden Özdemir, bir bankacıdan aldığı bilgileri paylaştı. Özdemir, bankacıların bugüne kadar KGF'den karlı çıktığını, kredilere uygulanan faize dosya masrafı, komisyon, sigorta ücreti gibi ücretler ekleyerek, karlarını yükselttiklerini ancak MB'nın yaptığı son düzenleme ile faize belirlediği üst sınırın tüm bu ek ödemeleri de kapsar şekilde olmasını istediğini belirtti. Özdemir, bu nedenle bankacılık sektörünün bu paketten çok hoşnut olmadığını ifade etti.

 

"Krediler yine konut piyasasına akacak"

Bankaların kredileri vereceklerini ancak nerede kullanılacağının takipçisi olamayacağını dile getiren Özdemir, kullanılan kredilerin büyük bölümünün 2017'de olduğu gibi konut piyasasında değerlendirileceğini ileri sürdü. Türkiye'nin seçim atmosferinde olduğunu belirten Özdemir yakında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan konut hamlesiyle sektörde beklentilerin ve hareketliliğin artacağını söyledi. Kredilerin ikinci olarak dövize akacağını, piyasalarda dolarizasyonun hala güçlü bir şeklide devam ettiğini kaydeden Özdemir, üçüncü olarak da borsaya yöneleceğini söyledi.

Kredi paketinin büyüklüğü ne kadar olacak?

 

Bakan Nebati için flaş iddia! Yeni kredi paketi yolda...

Esnafın yüzünü güldürecek 35 milyarlık kredi fırsatı! Başvurular başladı..

İşletmesi olanlara müjde! 60 milyar TL'lik destek paketi devreye girecek!