Ekonomi

Hükümet düğmeye bastı! Kendi işinizin patronu olun! Geri ödemesiz 180 bin TL sizin olsun!

İş bulamayan ya da işsiz kalan vatandaşlara yeni bir imkan verildi. Hükümet, kendi işini kurmak isteyenlerin yanında olacağını açıkladı. İşte detaylar!Devlet iş sahibi olmak isteyen vatandaşlara kredi olanağı sunuyor

İşsizlere hükümetten sevindiren bir haber geldi. Devlet iş sahibi olmak isteyen vatandaşlara kredi olanağı sunuyor. İşte ayrıntılar…

GİRİŞİMCİLERE 180 BİN TL GERİ ÖDEMESİZ KREDİ İMKANI!

Geri ödemesiz kredi kampanyası başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kampanya vaatleri içerisinde bulunan geri ödemesiz kredi avantajları devreye alındı.

İkinci tur oylamanın sonuçlarından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeniden seçilmesi ile beraber seçim öncesi verilmiş olan sözler yavaş yavaş hayata geçiriliyor. Ekonomik güçlükler yüzünden acil maddi yardıma ihtiyaç duyan kişiler, devletten karşılıksız tam yardım aldı.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ikinci seçimde tekrardan seçilmesinden sonra kamuoyu onun seçim vaatleri ile ilgili haber beklendi. Ama bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kampanya sözlerinden biri olan geri ödemesiz kredinin yürürlüğe girdi ve başvurular başladı.

Açıklamada, iş kurmak isteyen vatandaşlara daha önce başvuru yapması gerekmektedir. Açıklamada ilave olarak da bu kredinin ana avantajının geri ödeme gerektirmemesi ve sadece yeni bir iş kurmak, ekipman satın almak, işini geliştirmek ya da bir iş istasyonunu düzeltmek için ihtiyaç duyan müşterilere verileceği açıklandı. Başvuruları kabul edilen kişilerin talep edilen tutarı 10 Haziran'a tarihine kadar Halkbank tarafından hesaplarına yatırılacağı belirtildi.

GERİ ÖDEMESİZ KREDİYİ KİMLER ALABİLİR?

Bu bahsedilen kredinin sadece iş yeri ağır hasar görmüş ya da tamamen yıkılmış veya kamu kurumlarından acil yıkım raporu almış olan kişilere kullandırıldığı açıklandı.

Kredi ödemesinin 130.000 TL'lik kısmının geleneksel girişimcilere, 750.000 TL'lik bölümünün ise ileri düzey girişimcilere verileceği ifade edildi. Geleneksel girişimci ücret dağılımı istihdam için 100.000 TL, kuruluş ücreti için 20.000 TL ve sertifika ücreti için ise 10.000 TL olarak belirtildi.

Yine ileri düzey girişimcilere de Makine, teçhizat ve yazılım giderleri için 600.000 TL verilecekken, istihdam için 100.000 TL, danışmanlık için ise 20.000 TL, kuruluş giderleri için 20.000 TL, sertifikalar için 10.000 TL verilecektir.