Ekonomi

Hükümetten müjde üstüne müjde gelecek! Doğalgaz faturasında yüz güldürecek müjde yolda

Habertürk yazarı iktidarın doğalgaz konusunda müjde vermeye hazırlandığını, bürokratların bu konuyla ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı. İşte detaylar...Doğalgaz fiyatlarının geçen yıl Aralık ayı ile bu yılın Aralık ayı arasında konutlarda yüzde 174, sanayide yüzde 378 oranında arttığını belirten Habertürk Yazarı Bülent Aydemir, Ocak, Şubat aylarında hükümetten doğalgaz indirimi müjdesi geleceğini yazdı

Doğalgaz faturaları yükselmeye başlarken Habertürk yazarından ilginç bir doğalgaz haberi geldi. Doğalgaz fiyatlarının geçen yıl Aralık ayı ile bu yılın Aralık ayı arasında konutlarda yüzde 174, sanayide yüzde 378 oranında arttığını belirten Habertürk Yazarı Bülent Aydemir, Ocak, Şubat aylarında hükümetten doğalgaz indirimi müjdesi geleceğini yazdı.

Doğalgaz faturalarının her ay TÜFE oranında arttığını ancak pek çok kişinin bunu fark etmediğini kaydeden Aydemir, doğalgaz indirimi ile hayat pahalılığı ile boğuşan vatandaşların bir miktar da olsa rahat edeceğini belirtti. Aydemir, Türkiye'nin Rusya'dan indirim talep ettiğini bu indirimin gerçekleşmesi durumunda doğalgaz fiyatlarında çok daha büyük bir indirim oranı açıklanabileceğini ifade etti.

MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE GELECEK

Seçim tarihi yaklaştıkça hükümetten müjde üstüne müjde geleceğini belirten Habertürk Yazarı Bülent Aydemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçmen üzerinde en etkili olacak müjdelerinden birinin doğalgaz ile ilgili olacağını ileri sürdü. Konuyla ilgili bürokratların çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Aydemir, oranın belli olmadığını ancak ocak, şubat ayı gibi gündeme getirileceğini belirtti.

RUSYA'DAN İNDİRİM TALEP EDİLDİ

Rusya’dan talep edilen indirim gelirse, konutlarda, sanayide ve ticarethanelerde doğalgaz fiyatında indirime gidileceğini ileri süren Aydemir, geçen yıl Aralık ayı ile bu yılın aralık ayı arasında konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatının yüzde 174,2 oranında zamlandığını kaydetti. Sanayide ve elektrik üretim tesislerinde ise üretim artış oranının yüzde 378,8 olduğunu aktaran Aydemir, doğalgaz fiyatlarının her ay arttığına dikkat çekti. Her ay TÜFE oranında doğalgaz tarifelerine artış yapıldığını küçük miktarlar olduğu için pek çok tüketicinin bunu fark etmediğini kaydeden Aydemir, EPDK'nın 5 yılda bir dağıtım şirketlerini denetleyip yükümlülüklerini yerine getirip getirmediklerine, söz verdikleri yatırımı yapıp yapmadıklarına baktığını taahhütlerinin yüzde 65’ini tutturan firmaların, tarife artışı aldıklarını kaydetti. Aydemir, yükümlülüğünü yerine getirmeyen firmaların ise tarifesi, daha doğrusu kâr payının aşağı çekildiğini kaydetti. Türkiye'nin Rus Gazprom’a ödeyeceği 20 milyar dolarlık doğalgaz alım taksitinin önümüzdeki yıla ertelenmesinin ardından şimdi de indirim istediğini kaydeden Aydemir, bin metreküp gaz maliyetinin yaklaşık 1000 dolar civarında olduğunu son yapılan anlaşmayla 800 dolara yenilendiğini kaydetti. Türkiye'nin bu rakamı 600 dolara düşürülmesini istediğini ifade eden Aydemir, hayat pahalılığı ile boğuşan halkın doğalgaz indirimi ile bir nebze de olsa rahatlayacağını belirtti.

 

Putin'den Türkiye ile ilgili dikkat çeken 'alt yapı' açıklaması!

'Türkiye gaz fiyatlarını belirleyen ülke olabilir'

Putin'in Türkiye ile ilgili doğal gaz açıklaması büyük yankı uyandırdı