25 / 07 / 2024

Hükümetten son dakika deprem bölgesi açıklaması: Af gelecek mi? 

Hükümetten son dakika deprem bölgesi açıklaması: Af gelecek mi? 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, deprem bölgesinde vergi affı ile ilgili konuştu. İşte o son dakika açıklaması...


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, TBMM Genel Kurulu’nda vergi kanun teklifine ilişkin milletvekillerinin sorularını cevapladı. Mehmet Muş, deprem bölgesi ile ilgili vergi affı ve ödemelerin ötelenmesine ilişkin soruyı da yanıtladı. 

Deprem bölgesine yönelik vergi affı getirilmesi ve diğer ödemelerin de ötelenmesine yönelik bir çalışmanın olup olmadığına yönelik bir soru üzerine Muş, deprem bölgesine yönelik çalışmaların yasayla yapılmadığına dikkat çekti. 

Hükümetten son dakika deprem bölgesi açıklaması: Af gelecek mi? 

T24'te yer alan habere göre; Mehmet Muş, konuya ilişkin açıklamasında bunun, hükümetin uhdesinde bir konu olduğunu belirtti ve hükümet yetkililerinden aldığı bilgiye göre bir uzatma olmayacağını dile getirdi. 

"Deprem bir mücbir sebep ilan etme halidir fakat depremin etkilerinin ortadan kalkmasıyla birliktemücbir sebebin ortadan kalktığını, beyannamenin verilebildiğini, belge ve kaydın tutulabildiğini ifade ediyorlar. Bu nedenle şu an itibarıyla bir uzatma söz konusu değil ama sonrasıyla alakalı yapılacak başka bir değerlendirmede hükümetin farklı bir kararı olur mu, onu bilemiyorum" açıklamasında bulunan Muş, şu an hükümetin gündeminde yer almadığını söyleyebileceğini aktardı. 

Hükümetten son dakika deprem bölgesi açıklaması: Af gelecek mi? 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş'a, yurt dışı çıkış harçlarında özellikle sınır bölgelerinde yaşayan vatandaşlara yönelik nasıl bir uygulama olacağı da soruldu.

Muş, "Çıkış tarihi itibarıyla yurt dışında oturma iznine sahip olanlar, 7 yaşını tamamlamamış olanlar, 'pasavan' diye adlandırılan, sınır bölgelerimizde yaşayan vatandaşların sınır ülkeye pasaportsuz gidebilmesini sağlayan belge ve benzeri belgelerle çıkış yapanlar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne kimlik belgesiyle çıkış yapanlar, yurt dışına ticari amaçla sefer yapan kara, deniz, hava ve demir yolu toplu taşıma ve yük taşıma araçları mürettebatından yurt dışına çıkış harcı alınmıyor, bunlar istisna kapsamında yer alıyor" diye konuştu.  

Aylık kiraların 250 bin TL'ye çıktığı o şehirde binlerce konut için turizm amaçlı kiralama başvurusu yapıldı!

Emeklilere 18 bin TL'lik ek ödeme müjdesi! 6 gün içinde başvuran hem maaş hem promosyon alacak! İşte ING promosyon 2024

Altın mı, dolar mı, konut mu, borsa mı? 5 yılda hangisi ne kadar kazandırdı? 


Geri Dön