18 / 05 / 2024

Hükümetten yeni hamle! Vekil imamlar memur oluyor! Maaşları katlanıyor!

Hükümetten yeni hamle! Vekil imamlar memur oluyor! Maaşları katlanıyor!

Camilerde geçici olar vekil imamlık yapanlara büyük müjde geldi. Bu statüde çalışanlar müezzin kadrosuna alınacak ve maaşları da katlanacak!



Diyanet bünyesindeki kadrolu imam ve müezzinlerin gitmediği çeşitli bölgelerdeki camilerde 8 bin 500 lira maaşla geçici olarak görevlendirilen vekil imam ve müezzinlere adeta piyango vurdu.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki camilerde geçici statü ile istihdam edilen vekil imam ve müezzinler memur yapılıyor ve maaşları katlanıyor.

Hükümetten yeni hamle! Vekil imamlar memur oluyor! Maaşları katlanıyor!

Habere göre, vekil imam-hatiplerle vekil müezzin ve kayyımlar Diyanet İşleri Başkanlığı’nın memur kadrosuna alınarak, resmen devlet memuru olurken maaşları da 2022 sonuna göre yaklaşık iki kat artıyor.

Bu kişiler ayrıca 4 senelik görevlerinin ardından diledikleri kamu kurumuna geçerek, yönetici de olabilecek.

AK Parti’nin hazırladığı torba yasa teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Görüşmelerinde konuyla ilgili tartışmalar yaşandı.

Söz konusu teklifi savunan AK Parti Milletvekili Halil Etyemez, halihazırda Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde bin 234 vekil imam hatip, 476 da vekil müezzin-kayyım olmak üzere toplam bin 710 kişinin görev yaptığını, yasanın çıkmasıyla bunların tamamının devlet memuru kadrosuna geçirileceğini açıkladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön