Ekonomi

Hükümetten yeni hamle! Vekil imamlar memur oluyor! Maaşları katlanıyor!

Camilerde geçici olar vekil imamlık yapanlara büyük müjde geldi. Bu statüde çalışanlar müezzin kadrosuna alınacak ve maaşları da katlanacak! Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki camilerde geçici statü ile istihdam edilen vekil imam ve müezzinler memur yapılıyor ve maaşları katlanıyor

Diyanet bünyesindeki kadrolu imam ve müezzinlerin gitmediği çeşitli bölgelerdeki camilerde 8 bin 500 lira maaşla geçici olarak görevlendirilen vekil imam ve müezzinlere adeta piyango vurdu.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki camilerde geçici statü ile istihdam edilen vekil imam ve müezzinler memur yapılıyor ve maaşları katlanıyor.

Habere göre, vekil imam-hatiplerle vekil müezzin ve kayyımlar Diyanet İşleri Başkanlığı’nın memur kadrosuna alınarak, resmen devlet memuru olurken maaşları da 2022 sonuna göre yaklaşık iki kat artıyor.

Bu kişiler ayrıca 4 senelik görevlerinin ardından diledikleri kamu kurumuna geçerek, yönetici de olabilecek.

AK Parti’nin hazırladığı torba yasa teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Görüşmelerinde konuyla ilgili tartışmalar yaşandı.

Söz konusu teklifi savunan AK Parti Milletvekili Halil Etyemez, halihazırda Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde bin 234 vekil imam hatip, 476 da vekil müezzin-kayyım olmak üzere toplam bin 710 kişinin görev yaptığını, yasanın çıkmasıyla bunların tamamının devlet memuru kadrosuna geçirileceğini açıkladı.

Vekil olarak görev yapan bu kişilere 8 bin 486 lira verildiğini, bildiren Etyemez, söz konusu bu kişilerin asil memur olduklarında maaşlarının 12 bin 250 liraya yükseleceğini ve senelik maliyetinin de 77 milyon 237 bin 280 lira olacağını bildirdi.

Etyemez, teklifin yasalaşmasıyla bu kişilerin kadroya geçtikten 4 yıl sonra başka kurumlara atanma hakkı doğacağını da belirterek, kurum içinde başka yerlere atanmalarına yönelik bir engelin ise bulunmadığını vurguladı.

 

YILDA 45 BİN 168'ER TL

AK Partili Etyemez ayrıca, vekil imam hatiplerle müezzin-kayyımların 2022 senesinin sonunda yaklaşık 6 bin 258 lira maaş aldıklarını, yapılan yüzde 30'luk zamla aylıklarının 8 bin 486 liraya yükseldiğini, memuriyet kadrosuna geçmeleriyle birlikte de maaşlarına yüzde 44,3 oranında yeni bir zam daha yapılacağını duyurdu.

Etyemez’in açıklamalarına göre, vekillikten çıkıp Diyanet'in memur kadrosuna eklenecek bin 710 kişiden her birinin gelirinde yaklaşık olarak aylık 3 bin 764 TL, yıllık ise 45 bin 168 TL lira artış yaşanacak.