Genel

Hummel ilk mağazasını Palladium'da açıyor!

15 yıldan beri Danimarkalı Hummel'e üretim yapan Akbulut Tekstil markayı Türkiye'ye getirdi

İlk mağaza Palladium'a açılıyor. Ağırlıklı olarak Avrupa pazarında faaliyet gösteren dünyanın en eski spor giyim markalarından Danimarkalı Hummel Türkiye'ye girdi. Markayı Türkiye'ye getiren Akbulut Tekstil'in ortaklarından Zeynel Akbulut, 3 ay süren görüşmelerin ardından 15 yıldır üretim yaptıkları Hummel'i Türkiye'ye getirmeye ikna ettiklerini söyledi. 

4-5 MİLYON DOLAR YATIRACAK
İlk mağazayı Palladium'da ardından Starcity, Forum Marmara ve Bodrum Oasis'te açacaklarını dile getiren Akbulut, "Tekstil kötüye giderken farklı alanlara grime arayışındaydık. Böyle bir adım attık" dedi. Markaya 2011 sonuna kadar 4-5 milyon dolar yatırım yapacaklarını dile getiren Akbulut, "Boyner ve YKM'de ürünler yaz sezonunda satılmaya başlayacak. Sonbahar'da 70 noktaya ulaşacağız" dedi. Firmanın diğer ortağı, Mavi Jeans'te uzun yıllar yöneticilik de yapmış Deniz Erda ise komşu ülkelerde de mağaza açacaklarını özellikle Kuzey Irak'taki potansiyeli gördükten sonra Fun isimli alışveriş merkezine girmeyi planladıklarını söyledi.

'DOĞRU ORTAĞI BEKLEDİK TÜRKİYE İÇİN GEÇ DEĞİL'
Markanın bayilere lansmanı için Türkiye'ye gelen Hummel'in İhracat ve Lisans Direktörü Olav Funderud, Türkiye'nin uzun zamandan beri girilecek pazarlar listesinin başında olduğunu doğru partner'ı bulmak için beklediklerini söyledi. Türkiye pazarına girmek için geç kaldıklarını düşünmediklerini söyleyen Funderud, "Büyüme hızına ve genç nüfusa bakıldığında Türkiye göz kamaştırıcı. Bizim alanımızda çok fazla firma olmaması da bir avantaj" dedi. Türkiye'nin İstanbul'dan ibaret olmadığını o yüzden de Anadolu'ya yayılmadan önce o bölgeyi çok iyi incelemeyi planladıklarını belirten Funderud şöyle konuştu: "Kimseyle kavga dövüş derdinde değiliz. Esnek bir firmayız. Bir karar alındığı zaman hemen uygulayabiliyoruz. Özellikle dağıtım anlamında bunun avantajını yaşıyoruz."

ÜNLÜLERİN SPOR MARKASI
Alman bir ayakkabı yapımcısı olan Albert Messmer, yağmurlu bir havada oynanan futbol maçını izlerken zemin kaygan olduğundan ayakkabıların kaydığını bu yüzden de fubolcuların kaymamak için zıpladıklarını gördü. Yaban arılarının da uçmadan zıplayarak havalanmasından yola çıkan Messmer ilk yaptığı krampona Almanca yabanarısı anlamına gelen Hummer ismini koydu. Hummel, Thornico grubunun bir parçası. Şirket, Stadil Ailesi tarafından yönetiliyor. Şirket 2010 büyüme hedefini yüzde 30 artış olarak belirtiyor. Toplam 40 ülkede 150 mağazaya sahip markayı Jennifer Lopez, Paris Hilton, Carmen Electra, Justin Timberlake, Jon Bon Jovi, Robbie Williams gibi birçok ünlü giyiyor.
Sabah