Genel

Hüseyin Avni Mutlu: Marmaray 2013'te tamam!

Marmaray çalışmalarını inceleyen İstanbul Valisi Mutlu, “2011 Mart ayı sonunda tünelde yürüyerek bir yakadan bir yakaya geçmek mümkün olacak” dedi

DENİZİN ALTINDAN KARŞIYA GEÇECEĞİZ

Avrupa yakasını denizin altından Anadolu yakasına bağlayacak olan projeyi yerinde inceleyen Vali Mutlu, basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Mutlu, “Çalışmalar bittiğinde yürüyerek karşıdan karşıya geçebileceğiz” dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, öğle saatlerinde Üsküdar’daki Marmaray Bölge Müdürlüğü’ne gelerek, devam eden çalışmalar hakkında brifing aldı. Sonrasında Üsküdar İstasyonu Şantiyesine gelen Vali Mutlu, basın mensupları ile birlikte yerin 42 metre altına inerek çalışmaları yerinde inceledi. Mutlu ve basın mensupları, dağıtılan baretleri taktıktan sonra, “dekovil” isimli raylı araca binerek Yavuz Tüneli’ne giriş yaptı. İstanbul Valisi’nin, aracı kullanan işçiye, “Sürat yapma” demesi, gülüşmelere neden oldu. Raylı araç, kısa süren yolculuğun ardından denizin altından 330 metre uzaklıktaki noktaya ulaştı. Marmaray Bölge Müdürü Haluk İbrahim Özmen, tüneldeki çalışmalara ilişkin Mutlu’ya bilgiler verdi.

HEYECAN VERİCİ

Hüseyin Avni Mutlu, “Deniz altından böyle bir seyahat yapmak heyecan verici. Bizim artık yürüyerek karşıdan karşıya geçmemiz mümkün olacak. Tüp geçitlerden sadece birisi için söylüyorum, 2011 Mart ayı sonunda bir yakadan bir yakaya geçmek mümkün olacak. Ancak Haziran ayı itibariyle her iki tüpten de karşıdan karşıya geçiş imkanımız olacak. Çok hızlı yürüyen bir proje. İnşallah tamamı 2013 sonu itibariyle İstanbulluların toplu taşımasının hizmetine girecek” dedi. Sistemin günde 1 milyon yolcu kapasitesiyle çalışacağını belirten Mutlu, “Bizim şu anda Gebze-Halkalı hattında günde 150 bin yolcu taşıma kapasitemiz var. Marmaray hattında günlük taşıma kapasitemiz 1 milyon olacak. Dolayısıyla İstanbullunun ulaşım konforu açısından dev bir proje. İstanbul için yeni yeni projeler de var” diye konuştu.
Türkiye