Kent Haberleri

Hüseyin Sözlü: Adana Türkiye'nin lokomotif şehri olacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Geliştirdiğimiz projeler ve yaptığımız çalışmalar ile Adana'yı, özellikle sanayi ve tarım sektörlerinde Türkiye'nin lokomotif şehirlerinden birisi haline getirmeyi hedefliyoruz." dedi.


Sözlü, yaptığı açıklamada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, milli mücadele fikrinin doğduğu şehir olarak tanımladığı Adana'da, aynı mücadele ruhuyla bir yerel ve bölgesel kalkınma hamlesi başlattıklarını ifade ederek, "Geliştirdiğimiz projeler ve yaptığımız çalışmalar ile Adana'yı geçmişte olduğu gibi bugün de, özellikle sanayi ve tarım sektörlerinde Türkiye'nin lokomotif şehirlerinden birisi haline getirmeyi hedefliyoruz. Ülkemizi de, Adana'yı da kurtaracak olan güç, girişimci güçtür. Adana'da sanayicinin, yatırımcının önünü açarak daha çok üretmelerine, iş yapmalarına, Adana'nın zenginleşmesine katkı koymalarına imkan tanımak, onların çalışmasını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kentsel dönüşüm, sanayi için de gerekli. İmarlı sanayi alanlarını çoğaltmayı planlıyoruz. Ayrıca Adana'nın gelişen sanayisi için köprüler kuruyor, yol genişletme ve altyapı çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki süreçte Adana'da sanayi üretiminin ikiye katlanması için uygun ortamı sağlamak gibi bir hedefimiz var. Bu amaçla hem kendi yatırımcımızın işini kolaylaştırmak, hem de dışarıdan gelecek yatırımcılar için uygun koşullar oluşturmak adına önemli plan ve projelerimiz mevcut. Yatırımcımızın önünü açarken, herhangi bir siyasi görüşe göre hareket etmiyoruz. Adana'ya değer kazandıracak her projeyi destekliyoruz" dedi. Sözlü, TEMSA'dan 100 adet otobüs satın alarak halkın toplu taşımada daha kaliteli hizmet verildiğini sözlerine ekledi. 



Adana Günaydın



Haber Adana Güney Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Adana Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında; belediyenin rehabilitasyonu, kaynakların verimli kullanılması, ihalelerde şeffalık ve özverili çalışma konularında yaptığı yenilik ve gösterdiği kararlılığın yanı sıra, kırsalda ve şehir içinde yol, altyapı ve su sorununun çözümü için çok sayıda hizmete imza attı, sosyal belediyecilik anlayışının gereğini yerine getirdi.

 

GAZİ Mustafa Kemal Atatürk'ün, milli mücadele fikrinin doğduğu şehir olarak tanımladığı Adana'da, aynı mücadele ruhuyla bir yerel ve bölgesel kalkınma hamlesi başlattıklarını belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü. "Geliştirdiğimiz projeler ve yaptığımız çalışmalar ile Adana'yı geçmişte olduğu gibi bugün de. özellikle sanayi ve tarım sektörlerinde Türkiye'nin lokomotif şehirlerinden birisi haline getirmeyi hedefliyoruz. Ülkemizi de. Adana'yı da kurtaracak olan güç. girişimci güçtür. Adana'da sanayicinin, yatırımcının önünü açarak daha çok üretmelerine, iş yapmalarına, Adana'nın zenginleşmesine katkı koymalarına imkan tanımak, onların çalışmasını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Kentsel dönüşüm, sanayi için de gerekli. İmarlı sanayi alanlarını çoğaltmayı planlıyoruz. Ayrıca Adana'nın gelişen sanayisi için köprüler kuruyor, yol genişletme ve altyapı çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki süreçte Adana'da sanayi üretiminin ikiye katlanması için uygun ortamı sağlamak gibi bir hedefimiz var. Bu amaçla hem kendi yatırımcımızın işini kolaylaştırmak, hem de dışarıdan gelecek yatırımcılar için uygun koşullar oluşturmak adına önemli plan ve projelerimiz mevcut. Yatırımcımızın önünü açarken, herhangi bir siyasi görüşe göre hareket etmiyoruz. Adana'ya değer kazandıracak her projeyi destekliyoruz" dedi. 


ADANA SÜS BİTKİLERİ ÜRETİM MERKEZİ OLACAK 

Adana'nın bereketli topraklarını ve tarım arazilerini imara açmayı kesinlikle düşünmediklerini ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, "Çünkü tarım ürünlerinin Çukurova için stratejik önemi var. Tarım üreticisini desteklemek adına, tarımı ekonomik olduğu kadar stratejik bir faaliyet haline getirecek çalışmalar yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bölge ekonomisinin canlanmasına katkı sağlayacak olan 'Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ve Pazarlaması İçin Fizibilite Çalışması Projesi'ni hayata geçirdik. Çukurova Kalkınma Ajansına sunulmuş ve desteklenmesi uygun görülmüş bu projenin Hollandalı ortakları var. Adana'da üretilen çiçeklerin, Hollanda Çiçek Borsası'nda pazarlanmasını sağlayacak olan bu proje, Türkiye-Hollanda ilişkilerinin gelişmesinde de önemli rol oynayacak. Projenin pilot uygulamasında Hollanda'dan gelen uzmanlar eşliğinde 13 çeşit çiçeğin deneme ekimi 3 dönüm alanda gerçekleştirildi. Adana iklimi ve toprak koşullarında, altı çeşitte başarılı olundu. Bu sene yedi ana çeşit olmak üzere 35 çeşit bitki, 11 ton soğan ve tohumunun ekimleri yaklaşık 140 dönümde gerçekleştirildi. Soğuk hava ve paketleme tesisi çalışmaları ile ihracata yönelik çalışmalarımız da hızla devam ediyor. Adana'yı, sadece karpuz, kavun, buğday üretiminde değil, ekonomik değeri yüksek süs bitkileri üretiminde de merkez haline getireceğiz" diye konuştu. 


KIRSALDA KALKINMA HAMLESİ 

Geçim sıkıntısından kaynaklı köyden şehre göçün önlenmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini kaydeden Başkan Hüseyin Sözlü, şunları söyledi: "Yerinde kalkınma ilkesinden hareketle ilçelerde ve kırsalda tarımın, hayvancılığın güçlenmesi, üretimin artması ve çiftçinin yaşadığı yerde mutlu olması için üreticiye hibe destekler vermeyi sürdürüyoruz. Modern sulama sistemleri kurma konusunda da önemli adımlar attık. Ası ve ilaç desteğinden, sulama göletlerine, ücretsiz fidan dağıtımından, güneş enerjisiyle elektrik üreten panel dağıtımına kadar uzanan geniş bir yelpazede desteğimizi artırıyoruz. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalar sonucunda. 750 bin meyve fidanı. 320 bin çilek fidesi dağıttık; 9 yeni sulama projesini hayata geçirdik. 220 yeni jeomembran havuzu oluşturduk ve 580 adet güneş paneli çiftçimizle buluştu. İstihdam sağlayacak her türlü sanayi, tarım ve hizmet projelerine önem veriyoruz. Buna bir örnek de. Büyükşehir Belediyesi iştiraki olarak kurduğumuz Pozantı Su Fabrikası'dır." 


YOL VE SU SORUNLARI TARİH OLUYOR 

Adana'da deniz turizmine olduğu kadar yayla turizmine de yoğun rağbet olduğunu hatırlatan Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: "Kozan Göller Yaylasının 40 yıllık su problemini sona erdirerek, bölgenin cazibesini artırdık. Aynı katkıyı: Karaisalı'yı Kızıldağ Yaylasına bağlayan yolu genişleterek ve daha güvenli bir ulaşım güzergâhı haline getirerek yaptık. İki aracın yan yana geçemediği Karaisalı Kızıldağ yolunu üç şehitli. uçak inecek hale getirdik Aynı şekilde Çatalan içme suyunu Karatas'a getirecek projenin temelini atarak. Karataş turizmine destek verdik. Adana'nın geneline Cumhuriyet döneminde hiç görmediği kadar yol hizmeti sunarak, Adana ekonomisi açısından çok önemli bir hizmeti yerine getiriyoruz. Bölge ekonomisinin kilit noktaları olan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi'ni ve Ceyhan- Yumurtalık Serbest Bölgesini Adana'ya bağlayan ve oldukça stratejik bir öneme sahip olan Ceyhan-Sarımazı yolunu yaparak, önemli bir açığı gidereceğimizi öngörüyorum. Adana'nın yatırımlarla ilgili psikolojik eşiği aşması durumunda yatırımların geleceğinden eminiz. Adananın geleceğiyle ilgili kimsenin karamsar olmaması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak Adana ekonomisini ileriye taşımayı, sanayi üretimini ilk 5 yılda iki katına çıkarmayı, orta vadede de Adana'yı. bugünkü ihracatını defalarca katlayan bir şehir haline getirmeyi hedefliyoruz." 


Adana Güney