29 / 04 / 2024

Hüseyin Tosun Kula projelerini anlattı!

Hüseyin Tosun Kula projelerini anlattı!

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun "Oto terminal yapımı, engelsiz yaşam parkı, evlerin restore edilmesi, pazaryeri, hayvan pazarı, sokak ve cadde sağlıklaştırma projeleri hakkında bilgi verdi...




Celal Bayar Üniversitesi Kula Meslek Yüksekokulu Müşerref Akhan Kampüsü’nün temel atma töreni eski TEKEL Depolarının bulunduğu ve Üniversiteye tahsisi gerçekleşen alanda yapıldı. Görsel bir şölene dönüşen temel atma törenine; "Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Kula Kaymakamı Murat Güven, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, İlçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Belediye Meclis Üyeleri, 24. Dönem Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı, Milliyetçi Hareket Partisi Kula İlçe Başkanı İbrahim Kilimci, AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık, sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Hayırsever Hüseyin Akhan ve yüzlerce vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan temel atma töreninin açılış konuşmasını Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun yaptı.


BAŞKAN TOSUN; BİR HAYALİN VÜCUT BULDUĞU YERDEYİZ!


Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun uzun yıllardır hayalini kurduğu ve pek çok Kulalı vatandaş tarafından arzulanan bir konu olan Üniversite Kampusunun temelinin atılmasıyla bir hayalin vücut bulmaya başladığını vurguladı. Özellikle İlçe ekonomisinde önemli bir yer tutmaya başlayan Üniversitenin geliştirilerek daha da önemli bir noktaya taşınmasının hayati önem taşıdığını da vurgu yaptı. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun konuşmasında; “Hayırsever Hüseyin Akhan ağabeyimin merhume eşi Müşerref Akhan’ın adını ölümsüzleştirecek eserin temel atma törenindeyiz. Değişen ve gelişen Kula'nın vitrindeki yüzü olacak Meslek Yüksekokulumuz değişim ve dönüşümü yaşıyor. Temelini atacak olduğumuz Meslek Yüksekokulumuz 2016 yılının sonunda tamamlandığında eğitim öğretim faaliyetine geçmiş olacak" dedi.


KULA 2016 YILINDA DEĞİŞİMİ VE GELİŞİMİ YAŞAYACAK


Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun açılış konuşmasında Kula'nın muzdarip olduğu pek çok konuda da müjde verdi. Yılladır çözümü bekleyen ve Kulalı vatandaşların sık sorduğu soruların başında yer alan konular hakkında bilgi verdi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun konuşmasında; "Oto terminal yapımı, engelsiz yaşam parkı, evlerin restore edilmesi, pazaryeri, hayvan pazarı, sokak ve cadde sağlıklaştırmaları, Yunus Emre ve Tabduk Emre ile Mevlana Caddelerinin düzenlenmesi, hastane temelinin atılması, Orhan Acar binasının bulunduğu alanın düzenlenmesine kadar birçok hizmeti hayata geçireceğiz. Bu arada Orhan Acar demişken Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Yaklaşık 30 yıldır yıkılamayan, orada onlarca can alan bu bina 15 gün önce tamamen yıkıldı ve orası halkımıza park olarak hizmet verecek. Bunun yanı sıra Yunusemre ve Tabduk Emre Türbeleri tamamen yenilecek. Mahalle yollarının asfaltlanması ve mahallelerin alt ve üst yapı sorunlarının tamamen çözülecek. 2016 yılında bu hizmetler neticesinde Kula bugünkünden çok daha farklı bir noktaya gelecek. 5 Bin 345 Metrekare alan üzerinde yükselecek olan yeni kampusumuz için emek veren ve gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum" dedi.




Kula Belediyesi


Geri Dön