Kentsel Dönüşüm

Hüsnü Gürpınar: Kentsel dönüşüm halka anlatılmalı!

Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin içinin halka tam olarak anlatılması gerektiğini açıkladı. Hüsnü Gürpınar kentsel dönüşüm projeleri yüzünden çıkan sıkıntılar hakkında açıklama yaptı.


Sapanca, Erenler ve Hendek İlçelerinde uygulanan Kentsel Dönüşüm projelerinde belediye ve halk ile yaşanan bilgi paylaşımındaki sıkıntılar nedeni ile gerilim durumunu yerinde inceleyen Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar önemli açıklamalarda bulunarak uyarıda bulundu.


Kentsel dönüşüm şart

Sakarya İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar “ 1999 Marmara depreminde unutulmaz acılar yaşadık. Yeni çıkarılan Deprem Güvenliği Yasası kapsamında kentsel dönüşüm projeleri hayata geçiriliyor. Güvenli binaların oluşturulması toplumsal bir gerek ve zorunluluktur. Bu bağlamda kentsel dönüşüm projeleri Sapanca, Erenler ve Hendek İlçelerinde uygulanmaya konuldu. Burada halkın iyi bilgilendirilmesi gerekiyor. Halk ile iyi iletişime geçilmesi projenin içinin net olarak eksiksiz anlatılması işleri daha kolaylaştıracaktır. Kentsel dönüşüm toplum güvenliği için önemli bir projedir. Bu işin siyaseti olmaz siyaset üstü bir projedir olaya buradan net bakmak gerekiyor”


Hendekte halk projeyi bilmeli

Hendek İlçesi Kemaliye Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm nedeni ile belediye ve halk arasında yaşanan gerilim sonrası bölgeye inceleme yapmak için giden Gürpınar şunları söyledi ; “ben buradaki insanlarla konuştum. Proje ile ilgili belediyeden kimsenin kendileri ile konuşulmadığını projenin nasıl yürüyeceğini bilmediklerini, kendi mülklerin nasıl dönüşüme gireceği, değerinin ne olacağını açık bilmek istediklerini belirtiler. Burada bir kopukluk var. İletişim kurulmalı, Belediye Başkanı Ali İnci ‘biz herkesle görüştük’ diyor ama, halkta görüşülmedi diyor. Bunlar aşılır, Başkan Ali İnci son olarak görüş ve önerilere açığız diyor. Burada bir komisyon kurulmalı halka iyi bilgilendirme yapmalı, halkın sorunları mutlaka net cevap verilmeli. Uzlaşı sağlandığında sorunsuz işler burada rahat sürdürülür. Çözüm bulunmayacak hiçbir sorun yoktur“ dedi.


Erenlerde projenin içi anlatılmalı

Başkan Gürpınar erenler ilçesinde belediyenin sürdürdüğü kentsel dönüşüm projesinde bazı halkın bilgisinin olmadığını burada sorun yaşana bileceğini ifade ederek belediyenin bilgilendirmek için çok detaylı çalışma yapması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi” kentsel dönüşüm siyaset üstü ben burada projenin sorunuz sürdürüle bilmesi için halkın net bir biçimde projenin içindin detaylı halka anlatılması gerektiğine inanıyorum birçok kişi ile görüştüm erenlerde proje bölgesinde olan çok kişi ile görüşülmemiş hendek ilçesinde yaşanan erenlerde yaşana bilir halkın bir beri bilgilendirmesi projenin ne getirdiği ne götürdüğünü belediye şeffaf bir şekilde anlatması gerekiyor.dönüşüm mutlaka yapılmalı ve güvenli binalar zaman kaybedilmeden tamamlanmalı halkın güvenli konutlarda oturması gerekir kentsel dönüşüm siyaset üstü bir projedir siyasete malzeme edilmemeli”dedi.



Akşam Haberleri Gazetesi