28 / 04 / 2024

Hüsnü M. Özyeğin kimdir?

Hüsnü M. Özyeğin kimdir?

Hüsnü Özyeğin kimdir, 1989 yılından itibaren Fiba Holding A.Ş. Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı’dır. İşte Hüsnü M. Özyeğin'in biyografisi...



Hüsnü M. Özyeğin, Türkiye'nin önde gelen iş adamlarından biridir. 1944 yılında İstanbul'da doğmuş ve kariyeri boyunca birçok başarıya imza atmıştır. Özyeğin, Robert Akademi'den mezun olduktan sonra Oregon State University İnşaat Bölümü'nden de mezun olmuştur. Daha sonra Harvard Business School'da yüksek lisans derecesi almıştır.

1974 yılında Pamukbank T.A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Müdürlük görevlerinde bulunarak iş hayatına atılmıştır. 1984-1987 yılları arasında Yapı Kredi Bankası A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği, Murahhas Üyeliği ve Genel Müdürlük görevlerinde bulunduktan sonra 1987 yılında Finansbank A.Ş.'yi kurmuştur. Hüsnü M. Özyeğin, Finansbank'ın kuruluşundan 2010 yılına kadar Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştır ve bu süreçte bankanın büyük başarılara imza atmasını sağlamıştır. Özyeğin, Finansbank'ın büyümesi ve gelişmesi için yenilikçi ve başarılı stratejiler geliştirmiş ve bankayı Türkiye'nin en saygın finansal kuruluşlarından biri haline getirmiştir.

Halen Fibabanka A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Hüsnü M. Özyeğin, bankacılık sektöründe kazandığı deneyimi ve liderlik özellikleriyle bu görevi en iyi şekilde yerine getirmektedir. Ayrıca, Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olarak eğitime verdiği önemi de göstermektedir.


Geri Dön