Otomobil

Hyundai elektrikli otomobillerde satış patlaması yaptı! İşte en çok satan iki model

Elektrikli otomobillerin içten yanmalı motora sahip araçlara göre daha çok tercih edilmeye başlandğı günümüzde Güney Koreli otomotiv devi Hyundai iki modeliyle satış patlaması yaptı. IONIQ 5 ve elektrikli Kona modelleriyle rakipleriyle mücadele eden Hyundai, bir yılda satışları yüzde 100'den fazla a Firmanın satış rakamları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 102 artarak rekor kırdı

Güney Kore’nin en büyük otomobil üreticilerinden Hyundai, 2022’nin Ocak ve Şubat ayında 74 bin 661 adet araç sattı. Firmanın satış rakamları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 102 artarak rekor kırdı.

Elektrikli otomobillere doğru dönüşümün hızla devam ettiği günümüzde Avrupalı dev markalar 2035 yılına kadar tamamen benzin ve dizel motorlu araç üretiminden çıkacak. Hyundai, ise bu hedefe 2045 yılında ulaşmayı hedefliyor.

Güney Koreli marka sıfır emisyonlu araç üretimi ve satışında çıtayı her gün biraz daha yukarı taşıyor. Firmanın bu senenin ilk iki ayında yaptığı satışlar da bu markanın bu iddiasını destekliyor.

Hyundai’nin elektrikli otomobil satışlarında iki model ön palan çıkıyor. le KONA Elektrik ve IONIQ 5 ile dikkatleri üzerine çeken Hyundai, güçlü ve büyüyen model portföyüne hibrit versiyonları da ekledi.

Hyundai, elektrikli otomobil satışlarında 2021'in aynı dönemine kıyasla yüzde 28,8'lik yükseliş kaydetti. Marka bu segmentteki pazar payını da yüzde 4,6 seviyesine çıkardı. Hyundai, bir önceki yılın aynı dönemine göre kendi satış performansını geçmekle kalmadı, aynı zamanda sektörün satış eğilimlerini de alt üst etti.

AVRUPA’DA TUCSON ÇOK SATIYOR

Hyundai’nin Hollywood filmlerinde de sahne alan SUV modeli Tucson, Avrupalı otomobil tüketicilerinin en çok rağbet gösterdiği model oldu. Tucson’un satışları markanın toplam satışlarının yüzde 29,3'ünü oluşturdu.

IONIQ 5 TÜRKİYE'YE GELİYOR

Satışların yüzde 21,4'ünü Kona ve geri kalan yüzde 11,1'ini de i20 modeli yaptı. Hyundai'nin Avrupa'daki amiral gemisi olan BEV (Battery Electric Vehicle) modeller ise satışların yüzde 10,3'ünü oluşturuyor.

Hyundai, Türkiye'de de elektrikli modellerinin satışına hibrit ve tamamen elektrikli KONA ile devam ediyor. Marka önümüzdeki günlerde IONIQ 5 modelini de mevcut ürün gamına ekleyecek.