Otomobil

Hyundai Kona’nın elektrikli modeline flaş zam geldi! Herkes Kona Elektrik’in yeni fiyatını konuşuyor!

2023 yılına girilmesiyle beraber tüm otomobil firmaları benzinli araç yerine elektrikli araçların üretimine hız verdi. Bu kapsamda Hyundai’nin ürettiği Kona Elektrik modeli de büyük ilgi çekerken, aracın mayıs ayı fiyatı belli oldu. İşte 15 Mayıs 2023 fiyat listesi... Türkiye’de de ilk yerli ve hibrit araç olan Togg, yakın zamanda yollarda boy gösterirken, elektrikli araç konusunda büyük ilgi gören modellerden biri de Hyundai’nin Kona Elektrik modeli oldu

Artık otomobil endüstrisi yavaş yavaş elektrikli araçlara geçiş yaparken, tüm araç firmaları kendi elektrikli modellerini çıkarmaya başladı. Türkiye’de de ilk yerli ve hibrit araç olan Togg, yakın zamanda yollarda boy gösterirken, elektrikli araç konusunda büyük ilgi gören modellerden biri de Hyundai’nin Kona Elektrik modeli oldu. Aynı zamanda, Hyundai, bu modeline mayıs ayı kapsamında da yaptığı zamla büyük dikkat çekti.

 

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL NEDİR?

KONA Elektrik’e benzer tümüyle elektrikli araçlar fosil yakıt kullanmaz. Böylece, emisyonsuz sürüş sağlar. Debriyaj ya da vites dişlileri olmadığı için bakım maliyeti azalır. Bunun yanı sıra, 395 Nm tork sayesinde seri hızlanma sağlar. Bu akıcı ve seri hızlanma ve dinamizmi ile beraber heyecan verici bir sürüş imkânı sunar.

Peki, Hyundai Kona Elektrik’in yeni fiyatı ne kadar? Teknik özellikleri neler? İşte detaylar....

YÜKSEK GÜÇ, MÜKEMMEL MENZİL, HEYECAN VERİCİ HIZLANMA

Gelecekteki araç sürüşlerinin nasıl olacağını merak ediyorsan, onunla elektrikli sürüşün keyfini tecrübe etmelisin. Tümüyle elektrikli güç aktarım mekanizmasının sağladığı 395 Nm tork ile birlikte fazlasıyla seri bir performans sunan KONA Elektrik, 0’dan 100 km/saate sadece 7,9 saniyede ulaşarak oldukça keyifli bir sürüşe olanak tanıyor. 305 km’ye kadar sürüş menzili bulunan 39,2 kWh batarya ya da tek şarjla 484 km’ye kadar menzil sağlayan 64 kWh versiyonla beraber 2 çeşit motor seçeneği arasından seçtiğiniz gücü ve menzili tercih edebilirsiniz.

 

HYUNDAİ KONA ELEKTRİK TEKNİK ÖZELLİKLERİ

39.2 kWh

64 kWh

HYUNDAİ KONA ELEKTRİK FİYATI

AYRINTILAR İÇİN: http://www.hyundai.com/tr/tr

EDİTÖR NOTU: Bu haber 15 Mayıs 2023 tarihinde saat 05.32'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 19.63 Türk Lirası, Euro 21.42 Türk Lirası, altının gramı ise 1271 Türk Lirası değerindedir.

Hyundai Kona’ya gelen zam resmen dudakları uçuklattı! Hyundai Kona’nın yeni fiyatı ne kadar oldu?

Hyundai Tuscon Hibrit'e son dakika zammı! Tuscon’un hibrit modeline tam 93 bin TL zam geldi!

Hyundai Tuscon'a bu ay da tam 60 bin TL zam geldi! Tuscon’un yeni fiyatını duyanlar resmen şoke oldu!