Otomobil

Hyundai Tucson Hybrid 230 beygirlik versiyonu ile Türkiye'de! İşte 9 Haziran fiyat listesi

Güney Koreli teknoloji devi Hyundai'nin ilk kez 2004 yılında tanıttığı Hyundai Tucson aradan geçen 18 yılda ilk kez elektrikli motorla yollara çıktı. Hybrid sistemle Türkiye'de müşterilere sunulacak olan Hyundai Tucson, adını Arizona'daki Tucson şehrinden alıyor.Dünyada içten yanmalı motorlara veda etmenin arefesinde bir geçiş süreci olarak değerlendirilen hybrid motorlar, fosil yakıtlı motorla elektrikli motorun aynı anda birbirinden beslenerek çalışma modeline dayanıyor

Hyundai Tucson yenilenerek 230 beygirlik hybrid motora kavuştu. Dünyada içten yanmalı motorlara veda etmenin arefesinde bir geçiş süreci olarak değerlendirilen hybrid motorlar, fosil yakıtlı motorla elektrikli motorun aynı anda birbirinden beslenerek çalışma modeline dayanıyor. 

230 beygirlik Hyundai TUCSON "hybrid" Türkiye'de yollara çıkan Hyundai Tucson'ın teknik özellikleri ve fiyat listesi merak ediliyor. 

Hyundai Tucson'da yer alan 1.6 litre turbo benzinli motor, tek başına 180 beygir güç üretiyor ve 44 kW’lik elektrik motoruyla birleşerek toplamda da 230 beygir güce ulaşıyor.

Geçen yıl benzinli ve dizel motor seçenekleriyle satışa sunulan Hyundai TUCSON, şimdi de alternatif yakıt ekonomisi için hibrit motor seçeneğiyle satışa çıktı.

Aynı zamanda Otomobil Gazetecileri Derneği tarafından yılın otomobili seçilen Hyundai Tucson'un Hybrid modeline gelin yakından bakalım...

 

18 YILDA 4 KEZ MAKYAJ GEÇİRDİ

Hyundai Tucson, ilk kez 2004 yılında tanıtıldı ve 2021 yılında da dördüncü jenerasyonuna ulaştı. İlk nesli JM koduyla tanıtılan araç 2009 yılında makyaj operasyonu geçirdi. İkinci nesli LM ise 2015 yılında güncellendi. 3. nesil TL, 2015 yılında değişen Hyundai Tucson, 2021 yılında son kasasıyla Türkiye'de tanıtılmıştı. Alman otomobillerinde görmeye aıştığımız geleneksel çizgileri her tasarımında yıkan Hyundai, sıra dışı tasarımlarla müşterilerinin dikkatini çekmeyi başarıyor.

Satışa sunulduğu 18 yıldan bu yana 8 milyondan fazla satışla markanın en çok satan SUV modeli olan Tucson, Türkiye'de de en çok talep edilen SUV'lar arasında yer alıyor. Segmentinde benzinli ve dizel motorların haricinde plug-in hibrit, hibrit ve dizel 48 volt hafif hibrit sunan Tucson, Türkiye'de ise benzinli hibrit versiyonuyla elektrifikasyona giriş yapıyor.

 

FAR TASARIMIYLA DİKKAT ÇEKEN DİL: SENSUOSUS SPORTINESS

"Sensuous Sportiness" tasarım kimliğine göre tasarlanan ilk Hyundai SUV modeli olan Tucson, parametrik gizli farları ve gündüz LED farlarıyla karanlıkta bile "kusursuz" bir aydınlatma ve dış görünüm sunuyor. Güçlü bir ilk izlenim sağlayan ön farlar, aracın ızgarasına yerleştirilmiş bulunuyor. Farlar kapatıldığında da aracın önü tamamen siyah ve koyu bir hale dönüşüyor. En son teknolojiye sahip, yarım aynalı aydınlatma teknolojisi sayesinde DRL'ler açıldığında ızgaranın koyu krom görünümü, mücevher benzeri şekillere dönüşerek göz alıcı bir hale dönüşüyor. TUCSON'un sofistike ve ferah iç mekanı, düzenli şekilde organize edilmiş bir evin odasına benziyor. Orta ön panodan arka kapılara kadar sürekli akıcı, ikiz gümüş renkli çizgiler, birinci sınıf plastik ve deri kaplamalarla birleştirilmiş.

HYBRİD MOTORLA OLDUKÇA ATAK BİR HALE GELDİ

Hyundai Tucson, kullanıcılara gelişmiş ve tamamen özelleştirilebilir bir dijital deneyim sağlarken özellikle 10,25 inç dokunmatik multimedya ekranıyla konsolun merkezini belirgin şekilde dolduruyor. Krell imzalı 8 hoparlörle desteklenen multimedya sisteminde müzik dinleniyor. Tam dokunmatik ekranlı bir konsola sahip ilk Hyundai modeli olan Tucson, iç mekandaki yüksek kaliteli yumuşak dokunuşlu malzemeleriyle de görünümünü ve hissiyatını yeni bir seviyeye yükseltiyor. Havalandırma ızgaraları ise kapılardan başlayıp orta konsola doğru akıyor.

Benzinli 1.6 litre T-GDI motor, dünyanın ilk Sürekli Değişken Valf Süresi (CVVD) teknolojisine sahip bulunuyor. CVVD, motor performansını ve yakıt verimliliğini optimize ederken aynı zamanda çevre dostu bir sistem anlamına geliyor. Valf açılma süresini değiştirebilen sistem, performansı yüzde 4, yakıt verimliliğini yüzde 5 artırırken emisyonları da yüzde 12 azaltıyor. Daha fazla performans ve daha az emisyon için geliştirilen 1.6 litre turbo motor, tek başına 180 beygir güç üretiyor ve 44 kW’lik elektrik motoruyla birleşerek toplamda da 230 beygir güce ulaşıyor. Bu performanslı gücü yere HTRAC dört tekerlekten çekiş sistemiyle aktaran TUCSON hybrid, şanzıman olarak ise 6 ileri tam otomatik tipi tercih ediyor.

Hyundai Tucson Hybrid'in tavsiye edilen satış fiyatı ise 1 milyon 210 bin TL olarak belirlendi.

 

Türkiye'de yılın otomobili belli oldu: 3 bin 710 puan alarak rakiplerini geride bıraktı

Türk lirasının aşırı değer kaybı ve doların yükselişi sonrası gündeme geldi! Sermaye kontrolü geliyor iddiası

Türkiye'nin en değerli markası belli oldu! 5. kez üst üste aynı başarıyı tekrarladı

Dolarda beklenen patlamayı yazdık! Bundan sonra olacaklar ise herkesi şaşkına çevirecek

Ayçiçek yağlarında 55 liralık indirim haberi: BİM ŞOK ve A101 fiyatları aşağı çekti! 8 Haziran fiyat listesi

Dolar patlamasına neden olacak! Yarından sonraya dikkat

Altının yükseliş fitili ateşlendi! Gram çeyrek ve tam altında rekor seviye görüldü

İnşaat malzemelerinde bir aylık inanılmaz fark ortaya çıktı

Mazota yüzde 2 bin 138 zam! Böylesi görülmedi kuyruklar oluştu

Buğday ve arpasını satacak olan çiftçilere TMO'dan para kesintisi uyarısı! Yapmayanların gelirinden alınacak

Ekmeğe yüzde 151 dolar zammı geldi! Artık 7 liradan satılacak

TMO buğday fiyatını açıkladıktan sonra paranın hesaplara nasıl geçeceği belli oldu! Çiftçilere ödeme uyarısı

Bayram öncesinden her ailenin hesabına para yatacak! Başvurular e-devlet üzerinden olacak tarih belli oldu