i-Dönüşüm Mimarı Uyumsoft, 2016’da projelerine devam edecek!
Ülkemizin i-Dönüşüm Mimarı Uyumsoft AŞ 2016 yılına; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Tokat ve Azerbaycan-Bakü’deki 6 ofisi, 262 çözüm ortağı ve 4500’in üzerinde müşterisiyle girdi.
Ülkemizin i-Dönüşüm Mimarı Uyumsoft AŞ 2016 yılına; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Tokat ve Azerbaycan-Bakü’deki 6 ofisi, 262 çözüm ortağı ve 4500’in üzerinde müşterisiyle girdi.
e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv, e-Bilet vd uygulamalarının lider entegratör firması Uyumsoft, ülkemizin büyük markalarının hassas ve karmaşık olan i-Dönüşüm süreçlerine entegrasyon ve portal servisiyle değer katmaya devam ediyor.
i-Dönüşüm Mimarı Uyumsoft’un, lider entegratör firma olduğunu kaydeden Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ Pazarlama Koordinatörü Volkan Şahin, 2016 yılında yeni i-Dönüşüm projelerine imza atmaya devam edeceklerini söyledi.
20 yıllık iş tecrübesi ile 45 sektöre hizmet veriyor
Uyumsoft’un i-Dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Volkan Şahin, “Türkiye’nin i-Dönüşüm Mimarı olarak, ülkemizin büyük markalarına, hassas ve karmaşık i-Dönüşüm süreçlerinde, Uyumsoft olarak entegrasyon ve portal servislerimizle değer katıyoruz. 20 yıllık tecrübemizle, iş dünyasının merkezinde yer alan projeleri başarıyla yürüttük. Bugün geldiğimiz noktada, 45 sektörde 4500 müşterimize i-Dönüşüm ve Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) alanlarında hizmet veriyoruz. Müşteri sayımız ve teknik hizmet kapasitemizle, i-Dönüşüm uygulamalarında ülkemizin lider entegratör firması koltuğuna oturmaktayız. Türkiye’nin i-Dönüşüm Mimarı olarak, 2015 yılında yaptığımız yatırımlar ve büyüme hızımızı, 2016 yılında da sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
50 binin üzerindeki işletmede, 3 milyar TL tasarruf sağlanacak
e-Fatura, e-Defter, e-Arşiv gibi i-Dönüşüm süreçlerinin, işletmelere katkısı hakkında bilgi veren Volkan Şahin, şunları anlattı:
“i-Dönüşüm süreçleri genel olarak, kâğıt fatura, kartuş, kargo gibi maliyetler ile kargonun takibi ile faturaların 10 sene fiziksel olarak arşivlenmesi gibi konular ortadan kaldırırken; iş ve işlem sürelerinin kısalmasını sağlanmaktadır. İşletmede verimliliğin sağlanabilmesi konusu; fatura iş akışlarının bu sürece uyarlamasına ve hangi entegrayon yönteminin seçildiğine göre değişebiliyor. Ücretsiz olmasından dolayı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın e-Fatura portalını kullanan işletmelerde, operasyon yüklerini arttırabildiği gibi, GİB Başkanlığı’na doğrudan entegrasyon yapan firmaların yaptığı yatırımlar ve teknik süreçlerde de yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle e-Fatura tasarruf aracı olmaktan da çıkabilmektedir.
2014 yılında, 19 bin 375 mükellef, e-fatura sisteminde kendi aralarında 72 milyonun üzerinde e-fatura kesmişlerdir ve Ocak 2016 itibariyle Mükellef sayısının artması ile beraber 2016 yılında yaklaşık 2 milyar adet e-Fatura, e-Arşiv faturası düzenleyeceği tahmin edilmektedir. Azalan kâğıt, kargo, arşivleme ve personel maliyetlerinin, 2016 yılı sonunda yaklaşık 50 binin üzerindeki işletmede yaklaşık 3 milyar TL tasarruf sağlanması öngörülmektedir. i-Dönüşüm süreçlerinin işletmelere ve ülkemize sağladığı tasarrufun yanı sıra; ticareti hızlandırması, vergi toplamada verimliliği arttırması ve kayıt dışı ekonomiyle mücadelede önemli katkılar sağlamaktadır.” şeklinde konuştu.