28 / 06 / 2024

İBB açıkladı! İstanbul'da bayramda toplu ulaşım ücretsiz mi?

İBB açıkladı! İstanbul'da bayramda toplu ulaşım ücretsiz mi?

İstanbul'da bayram süresince kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine toplu ulaşım ücretsiz olacağı kaydedildi. İBB'den yapılan açıklama kapsamında belediye ekiplerinin bayram boyunca kurban kesim alanlarında denetimlerini sürdüreceği ve destek hatlarının iletişime açık olacağı kaydedildi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bayram nedeni ile kentte alınan tedbirlere ilişkin açıklamada bulundu. İBB'den yapılan açıklamaya göre, bu yıl 16-19 Haziran tarihleri arasında kutlanacak bayram süresince ekiplerin 7 gün 24 saat görev alacağı ifade edildi.

İBB’ye ait; Avrupa yakasında 2, Anadolu Yakasında 3 olmak üzere toplam 5 tesiste hayvan satış ve kesim hizmeti verilecek. Modern barınma ve kesimhanelerin bulunduğu tesislerde, arızalara karşı ekipler hazır bekletilecek. Kesilen hayvanların etlerinin paketlenmesi için 240 bin hijyenik poşet hazırlandı ve ücretsiz olarak dağıtılacağı ifade edildi.

5 KESİM YERİ BELİRLENDİ

Tesislerin içerisinde mescit, lavabo, tuvalet, dinlenme alanları ve mobil büfe gibi tüm ihtiyaçların karşılanacağı sosyal alanlar da bulunuyor. İBB’ye ait 7 bin büyükbaş, 4 bin küçükbaş olmak üzere toplam 11 bin hayvan kapasiteli satış ve kesim alanları belirtildi.

Avrupa Yakası

- Alibeyköy - Eyüpsultan

- Kayaşehir - Başakşehir

Anadolu Yakası

- Paşaköy - Sancaktepe

- Ferhatpaşa - Ataşehir

- Kurnaköy - Pendik

İBB açıkladı! İstanbul da bayramda toplu ulaşım ücretsiz mi?

ALANLARDA DENETİM YAPILACAK

ekonomim.com'da yer alan habere göre; İBB, yaklaşık bin kadar kurban satış ve kesim yerini denetleyerek İl Kurban Komisyonu’na görüş bildirecek. Bayrama kadar geçen sürede günlük periyotlarla kurban satış alanları kontrol edilerek gerekli müdahaleler yapılacak.

Alana kurbanlıkların gelmesi ve kurban bayramı süresince de temizlik çalışmaları devam edecek. İstanbul’un tüm ana arterlerinde meydanlarda alt ve üst geçitlerde bin 100 elle süpürme personeli ve ortalama günlük 100 araç ile temizlik çalışmaları yapılacak. Ayrıca, Kurban Bayramı öncesinde selatin camiler, bazı merkezi camilerde ve mezarlıklarda temizlik çalışmaları yapılacak.

TOPLU ULAŞIM ÜCRETSİZ 

Kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahipleri, 16-19 Haziran arasını kapsayan 4 günlük bayram süresince, İBB’ye ait toplu ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanabilecek. İETT, Metro İstanbul ve Şehir Hatları gerekli hallerde ek seferler koyacak. İBB Deniz Taksileri ise 7/24 hizmet vermeye devam edecek. Bayram boyunca, Kuzguncuk İskelesi, Moda İskelesi, Kadıköy İskelesi, Beşiktaş İskelesi ve Çubuklu arabalı vapur iskelelerinde yer alan vapur kafeleri de hizmette olacak.

İBB kentsel dönüşüm çalışmalarında ne durumda?

İBB açıkladı! İstanbul'un orman manzaralı en güzel tesisi açıldı, fiyatları da çok ucuz!

İBB belediye şirketlerini özelleştirmeye hazırlanıyor: Önce İGDAŞ, ardından Hamidiye ve Halk Ekmek! 

İBB, belediyelere ücretsiz tahsis edilen mülklerini geri alıyor!


Geri Dön