Ekonomi

İBB askıda fatura başvurusu nasıl yapılır? Askıda fatura ödendiğini nasıl öğrenebilirim?

İBB askıda fatura başvurusunun nasıl yapıldığı şu sıralarda sık sık sorulan sorular arasında yer alıyor. Peki “İBB askıda fatura başvurusu nasıl yapılır?” İşte detaylar!Bu uygulama ile ihtiyacı olan kişilerin askıya bırakılmış olan faturaları ödenerek yardım edilmek amaçlanmaktadır

İBB askıda faturaya başvurusu internet üzerinden online olarak yapılmaktadır. Bu uygulama ile ihtiyacı olan kişilerin askıya bırakılmış olan faturaları ödenerek yardım edilmek amaçlanmaktadır. Peki İBB askıda fatura başvurusu nasıl yapılır? Askıda fatura ödendiğini nasıl öğrenebilirim?

İşte bu konuya dair merak edilen o ayrıntılar…

İBB ASKIDA FATURA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İBB askıda fatura başvurusu formu yoktur. Bütün işlemler https://askidafatura.ibb.gov.tr adresinden yapılıyor. Burada 3 seçenek karşınıza çıkacaktır. Bu üç seçenek şöyledir;

1- İlk seçenek başkalarının faturasını ödemek için kullanabileceğiniz “askıdan fatura alın” sekmesi sizi karşılayacaktır. Bu sekme ile yardıma ihtiyacı olan kişilerin faturalarını kolaylıkla ödeyebilirsiniz.

2- İkinci sekmede ”askıya fatura bırakın” sekmesini göreceksiniz. Bu sekmede ise sizler kendi faturanızı buraya kaydedip, başkasına ödeyebilirsiniz.

3- Son sekmeye bakıldığında ise ”askıdaki Faturanızı Sorgulayın” sekmesidir. Bu sekmede ise bırakmış olduğunuz faturanızın ödenip ödenmediğini öğrenebilirsiniz. Buna ek olarak faturanızın ne durumda olduğunu görebilirsiniz.

Bu uygulama ile askıya bırakılmış olan faturalara yardım edebilmek için askidafatura.ibb.gov.tr adresine girdikten hemen sonra “Askıdan fatura alın” sekmesine tıklamanız gerekmektedir. Bu sekmeden istediğiniz tutarda faturayı seçip kart ile de ödeyebilirsiniz. 200 TL’den fazla tutarlı faturalar için kısmi ödeme yapma imkanınız bulunmaktadır.

ASKIDA FATURA ÖDENDİĞİNİ NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

İBB’nin askıda fatura sorgulama sayfasından detaylı bilgileri öğrenebilirsiniz. Askıya bıraktığınız faturaların durumunu sorgulamak için askidafatura.ibb.gov.tr sayfasındaki formu eksiksiz olarak doldurunuz. Sorgulama sonucunda sistem üzerinde kayıtlı faturalarınız listelenecek ve durumları da bu şekilde görebilirsiniz.

İBB ASKIDA FATURA SORGULAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi askıda fatura sorgulama konusu sık sık araştırılan konular arasındadır. İBB askıda batura başvurusu sonucu ile faturanızın ne durumda olduğunu öğrenmek için yapılmaktadır. İBB Askıda fatura sorgulama sayfasından bu sorgulama işlemi yapılabilir. Buna ek olarak ayrıca Alo 153’ten de bilgi almanız mümkündür.

EYT’liler promosyonu alabilecekler mi? EYT promosyonu veren bankalar hangileridir? EYT banka promosyonu ne kadar?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni faiz açıklaması! İşte detaylar!