02 / 05 / 2024

İBB Başakşehir'deki aile sağlığı merkezini Kovid-19 döneminde sattı iddiası!

İBB Başakşehir'deki aile sağlığı merkezini Kovid-19 döneminde sattı iddiası!

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, İBB'nin Başakşehir'deki aile sağlık merkezinin kapısına kilit vurduğunu belirtti...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) eylül ayı meclis toplantılarının ikinci gününde Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Başakşehir Belediyesi ve şahsıyla ilgili iddialarına iişkin açıklamalarda bulundu. 

Başakşehir Belediyesi'nin sitesinde yer alan habere göre; İBB Başkanı’nın Başakşehir ile bir sorunu olduğunu ifade eden Başkan Kartoğlu, “16 milyonun belediye başkanı olacağım” sözünü göreve geldiğinden bu yana Başakşehir sınırları içerisinde tutmadığını belirtti. Ekrem İmamoğlu’nun, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin yollarını “bütçe yetersizliği” bahanesiyle yapmadığını, Başakşehir’e ziyaretinde söz verdiği Bahçeşehir Tren Köprüsü sözünü de tutmadığını anımsatan Kartoğlu, Başakşehir’de bir sağlık tesisiyle ilgili şok edici bir durumla karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi. 

Karoğlu, “Ziya Gökalp Mahallesi’nde bulunan aile sağlığı merkezi, 2010 yılında İBB ve KİPTAŞ ile imzalanan protokol sonucunda belediyemiz tarafından inşa edilerek hizmete açılmıştı. Yıllardır vatandaşlarımıza sağlık hizmeti verilen bu merkezin inşa edildiği arazi, İBB tarafından satışa çıkarıldı ve bir vakıf tarafından satın alındı. İBB, aile sağlığı merkezini sattıktan sonra da hiçbir alternatif üretmedi. 30 bin vatandaşımızın yaşadığı mahallemizdeki aile sağlığı merkezine kilit vurdu. İşte bu tavır, Sayın Başkanın ‘16 milyonun başkanı olacağım’ sözünden döndüğünün ispatıdır” açıklamasında bulundu. 

Başakşehir’de verilip tutulmayan başka sözler olduğunu da ifade eden Kartoğlu, yapımına 2017'de başlanan Türkiye’nin ilk ağır ve mental engellilerin rehabilitasyon merkezinin yüzde 80’inin tamamlanmasına rağmen bir türlü hizmete alınmadığını belirtti. “İBB Başkanı neredeyse tamamlanmış halini gördü ve ‘bu yaz hizmete alınacak’ diye haberlerini yaptırdı. Fakat yaz bitti, inşası bitmiş, açılış tarihi verilmiş bu büyük yatırımın ince işleri bile tamamlanmıyor” diye konuştu.

İBB'nin Örnektepe Semt Konağı ihalesine mahkeme 'dur' dedi!


Geri Dön