Ekonomi

İBB burs sonuçları ne zaman açıklanır? İBB burs başvurusu sonuçları nereden öğrenilir?

İBB bursuna başvuru yapan gençler sonuçların ne zaman açıklanacağını öğrenmek istiyor. İşte konuya dair detaylar!Öğrenciler, İBB burs sonuçları ne zaman açıklanır? İBB burs başvurusu sonuçları nereden öğrenilir? şeklinde sorduğu soruların yanıtlarını arıyor

İBB burs sonuçları binlerce öğrencinin gündeminde yer alıyor. Öğrenciler, İBB burs sonuçları ne zaman açıklanır? İBB burs başvurusu sonuçları nereden öğrenilir? şeklinde sorduğu soruların yanıtlarını arıyor.

İşte konuya dair merak edilenler…

İBB BURS BAŞVURUSU SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

2022-2023 İBB burs başvuru sonuç tarihi hakkında detaylı bilgiler şu sıralarda sıklıkla araştırılmaktadır. İBB burs başvuru sonuçları için öğrencilerin gözü kulağı yapılacak açıklamaya çevrildi. 26 Eylül - 16 Ekim tarihleri arasında başvuru işlemleri alınan İBB bursunun sonuçları 'gencuniversiteli.ibb.istanbul' adresi üzerinden açıklanacak.

İBB BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

İBB burs başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz sene burs başvuru sonuçları Kasım ayında yapılmaya başlanmıştı. Bu yılda benzer şekilde İBB burs başvuru sonuçlarının kasım ayının ikinci haftası erişime açılacağı düşünülüyor. Bu konuya dair güncel açıklama geldiğinde detayları haberimizde yer verilecektir.

KYK BURS ÜCRETİ NE KADAR?

KYK burs ücreti lisans öğrencilerine 850 TL, Yüksek Lisans öğrencilerine de 1.750 TL ve son olarak doktora öğrencilerine ise 2.500 lira veriliyor.

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERECEK?

KYK burs başvuruları, 17 Kasım Perşembe günü saat 23.59’a kadar sürecek. Başvuru bilgilerini değiştirmek isteyen öğrenciler olursa, yine bu tarihe kadar e-Devlet sistemi üzerinden bilgilerini değiştirebilir, güncelleyebilir.

Başvuru sırasında öğrencilerin belirttiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna dair bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları vasıtası ile kontrol edilmektedir. Bu yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs veyahut öğrenim kredisi tahsis edilecek.

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK burs ve kredi başvuruları, geçtiğimiz yıl 10 Kasım'da sona ermişti, sonuçlar da 15 Aralık 2021 tarihinde başvuru yapan kişiler için ilan edilmişti. Buna göre; KYK burs başvuru sonuçlarının bu yıl da Aralık ayının ortalarına doğru açıklanması beklenmektedir.

TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir?

SED yardımı ne kadar oldu 2022? SED yardımı kaç ayda bir verilir?

KYK burs başvurusu ne zaman açıklanacak 2022? KYK burs başvuruları ne zaman bitiyor?