Genel

İBB ’den Kağıthane ’de satılık 3 arsa!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ikisi Kağıthane Hamidiye Mahallesi ’nde, birisi Merkez Mahallesi ’nde olmak üzere 3 arsayı satmak üzere ihaleler düzenlediğini açıkladı

 İBB 'den Kağıthane 'de satılık 3 arsa!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ikisi Kağıthane Hamidiye Mahallesi 'nde, birisi Merkez Mahallesi 'nde olmak üzere 3 arsayı satmak üzere ihaleler düzenlediğini açıkladı.

Kağıthane 'de satışa çıkan ilk arsa Yunus Sokak 'ta bulunuyor. Mesken Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan arsanın yüzölçümü 484 metrekare olarak açıklanırken tamamının belediyeye ait olduğu belirtildi. Yapılan açıklamalara göre halen boş durumdaki arsa üzerine 36.50 metre yüksekliğe kadar bina yapılabileceği açıklanırken tahmini fiyat olarak 822 bin 800 TL, geçici teminat olarak da 24 bin 684 TL istendi.

Kağıthane Hamidiye Mahallesi 'nde satışa çıkan ikinci arsa ise Kaan Sokak 'ta bulunuyor. Yüzölçümünün 282 metrekare olduğu bildirilen arsanın tamamı belediye ait bulunurken üzerinde halen işgal yer alıyor. İmarda blok nizam 3 kat konut alanı olarak görünen arsanın vakfiyesi bulunmuyor. Bu arsa içinde 197 bin 400 TL tahmini fiyat belirleyen İBB, geçici teminatı ise 5 bin 922 TL olarak tayin etti.

Satıştaki üçüncü arsa ise Kağıthane Merkez Mahallesi şžehit Barbaros Yalçın Sokak 'ta bulunuyor. Yüzölçümünün 98 metrekare olduğu bildirilen arsanın tamamı belediyeye ait bulunurken üzerinde halen işgal yer alıyor. İmarda blok nizam 3 kat irtifalı konut alanı ve yola terk bilgisi yer alan arsanın tahmini fiyatı 198 bin TL, geçici teminatı ise 5 bin 940 TL.

İBB tarafından Kağıthane 'de satışa çıkarılan her üç arsanın ihalesi de 23 şžubat 2011 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Encümen Salonu Saraçhane İstanbul adresinde gerçekleştirilecek.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com