Ekonomi

İBB Meclis'te İETT'den güzel haber! Öğrencilere yüzde 40'lık zam geri çekildi! Sivil tek geçiş de indi mi? İşte yanıtı

İBB'nin bugünkü meclisinde öğrencilere yapılan yüzde 40'lık oranında zam geri alındı. Peki, tek geçiş biletlerde de düşüş oldu mu? Tek geçişin fiyatı da indi mi? Detaylar haberimizde...Zamlardan sonra mavi kart sivil abonman 602 TL, öğrenci akbili de 78 TL olmuştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz 6 Nisan'da yaptığı UKOME toplantısında İETT ücretlerine yüzde 40 oranında zam yapılmıştı. Zamlardan sonra mavi kart sivil abonman 602 TL, öğrenci akbili de 78 TL olmuştu. Bu zammın öğrencileri zorlamasının ardından AK Parti grubu harekete geçti.

MECLİS'E TEKLİF SUNDULAR

Grup Başkanvekili Tevfik Göksu öncülüğünde Meclis'e teklif sunan AK Parti grubu, öğrenci akbillerine yapılan zammın geri çekilmesini talep etti. Bu teklif AK Parti ve MHP grubunun evet oylarının çokluğuyla kabul edildi. CHP VE İYİ Parti tarafı ise teklife hayır oyu verdi.

SİVİL TEK GEÇİŞ AKBİL FİYATI DÜŞTÜ MÜ?

Kararla birlikte öğrenci aylık akbili yeniden 78 TL oldu. Öğrenci tek geçiş bilet ise yeniden 2,66 TL oldu. Peki, sivil tek geçişlere yapılan zamlar da geri alındı mı? Bu sorunun cevabı ise "hayır"... Sivil tek geçiş 7,67 TL olarak devam edecek.

 

Son Dakika! İETT öğrenci akbil zamları karta yansımayacak.. İşte öğrenci akbili güncel fiyat listesi

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! İşte Nisan 2022 Merkez Bankası faiz kararı!

Çiftçiye 6 ayrı kredi müjdesi! Ziraat Bankası tarım kredisi başvuruları ne zaman başlayacak?