24 / 07 / 2024

İBB, o üniversite binasının 25 yıllık tahsisini iptal etmişti! Rektör açıkladı: Hukuki süreçteyiz!

İBB, o üniversite binasının 25 yıllık tahsisini iptal etmişti! Rektör açıkladı: Hukuki süreçteyiz!

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Şimşek, rektörlük binasının tahsisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) iptal edilmesine ilişkin hukuki sürecin sürdüğüne dikkat çekti. İşte o açıklama...




Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) Rektörü Prof. Dr. Nevzat Şimşek, rektörlük binasının tahsisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) iptal edilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Konu ile ilgili hukuki sürecin devam ettiğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Şimşek, FSMVÜ'nün, 2010'da Vakıflar Genel Müdürlüğünce kurulan iki üniversiteden biri olduğunu anımsattı ve 'Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi' isminin, üniversitenin vakıf kültürünü ve medeniyeti temsil ettiğini vurgulamak için seçildiğinin altını çizdi. 

İBB, o üniversite binasının 25 yıllık tahsisini iptal etmişti! Rektör açıkladı: Hukuki süreçteyiz!

Prof. Dr. Nevzat Şimşek, kurucu vakıflarının; Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı, Sinan Ağa bin Abdurrahman Vakfı, Nurbanu Valide Sultan Vakfı, Hatice Sultan Vakfı ve Abdullahoğlu Hacı Abdülaziz Ağa Vakfı olduğuna dikkat çekti ve bu vakıfların tarih boyunca eğitim ve bilimsel araştırma faaliyetleriyle tanındığını, üniversitenin de bu misyonu bugüne taşımak için çalıştığını aktardı. 

İBB'nin, 2010 yılında 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 18. maddesine istinaden eğitim-öğretim hizmetlerinde kullanılmak amacıyla taşınmazı 25 yıl süreyle bedelsiz üniversiteye tahsis ettiği bilgisini de veren Şimşek, üniversitenin de bu amaca uygun olarak rektörlük binası olarak kullandığına vurgu yaptı. 

Fakat İBB'nin 15 Mayıs 2024 tarihli Meclis Kararı ile bu tahsisin iptal edildiğini ve üniversiteye tahliye ihtarnamesi yollandığını basında yer alan haberlerden öğrendiklerini dile getiren Şimşek, "4 Temmuz tarihinde, binanın 7 günde tahliye edilmesi gerektiğini belirten bir yazı aldık. Eğitim hizmetleri sürerken 7 günlük süre verilmesi hayatın normal akışına çok uygun değil. Biz de hem bu işlemin iptali hem de öğrencilerimiz ve velilerimizin olumsuz etkilenmemesi için idare mahkemesine başvurarak yürütmeyi durdurma kararı verdik. Hukuki süreç devam ediyor" açıklamasında bulundu.

İBB, o üniversite binasının 25 yıllık tahsisini iptal etmişti! Rektör açıkladı: Hukuki süreçteyiz!

Şimşek, İBB'nin iptal gerekçelerinde üniversitenin öğrencilerden eğitim ücreti aldığı, bu sebeple de kamu kurumu olmadığı ve kamu hizmeti yapmadığı iddialarının olduğunu söyledi. 

"Fakat eğitim ücreti alınması, eğitimin kamu hizmeti olmadığı anlamı taşımaz. Üniversitemiz, vakıf üniversitelerinden biridir ve anayasa ile kuruluş kanununa göre kamu tüzel kişiliğine sahiptir" diye konuşan Rektör Şimşek, eğitim ücreti alarak üniversitenin finansal sürdürülebilirliğini sağladıklarını dile getirdi.

Vakıf üniversitesi olmaları sebebiyle doğrudan ya da dolayı hiçbir şekilde kazanç sağlama amacı olmadığını vurgulayan Şimşek, öğrencilerin yüzde 98'inin burs ve indirimlerden yararlanmalarının da bunun bir göstergesi olduğuna vurgu yaptı. 

Rektör Prof. Dr. Şimşek, son olarak velilere ve öğrencilere seslendi ve eğitim-öğretim faaliyetlerine kesintisiz devam edileceğini söyledi. 

TOKİ konutları için 'malzemelerden çalınıyor, deprem olmadan bile yıkılabilir' iddiası!

Ünlü analist yatırım amaçlı konut alım zamanını açıkladı!

Binaların depreme dayanıklılığından kamu da sorumlu tutulacak! AYM'den kritik karar çıktı! 


Geri Dön