29 / 04 / 2024

İBB Rumelihisarı'nda lojman inşa ediyor!

İBB Rumelihisarı'nda lojman inşa ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Sarıyer Rumelihisarı'nda bulunan Şehitlik Mezarlığı ve Naif Baba Tekkesi arazisi içerisinde lojman inşa etmek için düğmeye bastı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), Sarıyer Rumelihisarı'nda yer alan Şehitlik Mezarlığı ve Naif Baba Tekkesi arazisi içerisinde inşa etmeye başladı. Sabah'tan Barış Savaş'ın haberine göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Eylül'de ikamet olarak kullanmaya başlayacağı iddia edilen boğaz manzaralı lojman için kaç milyon liralık harcama yaptığı bilinmiyor. Mülkiyeti Robert Koleji'nden İBB'ye geçen vakıf arazisinde başkanlık konutu inşa edildiği  iddia edildi. Rumelihisarı'ndaki ultra lüks binanın başkanlık konutu yapılacağı iddiaları yöneltilen İmamoğlu, "İBB'nin kendi arazileri vardır, bu binaların kullanımları için kurum karar verir.Bunun adı lojmandır, başka bir şeydir. Kendisi için birisi konut yapmaz. Lojman yapar" yanıtını verdi.

 İBB Rumelihisarı nda lojman inşa ediyor!

Rumelihisarı'nda İBB mülkiyetinde yapılan inşaat çalışmasında bahçedeki 160 yıllık ceviz ağacının da kesildiği iddia edildi Fenerli Türbe Sokak'ta bulunan alan drone ile havadan da görüntülendi. Yoğun mesai yapıldığı alanda bir kış bahçesinin olduğu, çevre düzenlemesinin yapıldığı gözlemlendi. Bahçede havuz olarak yapılan büyük bir alanında daha sonra kapatılarak fonksiyon değişikliği yapıldı. 
 

Ekrem İmamoğlu: Kendim için konut yapmam!


Geri Dön