27 / 04 / 2024

İBB Sultangazi projesinin temeli bugün atılıyor! 448 yeni konut geliyor!

İBB Sultangazi projesinin temeli bugün atılıyor! 448 yeni konut geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Sultangazi'deki 448 konutluk yeni projesinin temeli bugün atılacak. İşte KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'un konu ile ilgili paylaşımı ve proje ile ilgili detaylar...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Sultangazi'deki 448 konut projesini temeli bugün atılıyor. İBB tarafından İstanbul Sultangazi'de inşa edilecek proje ile ilgili olarak resmi X hesabı https://twitter.com/AliKurtistanbul üzerinden bir açıklama yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt projenin temelinin bugün atılacağını söyledi.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'un paylaşımı şu şekilde:

Eyüpsultan’ın ardından Sultangazi’de rezerv konutların temelini yarın atıyoruz. Gerçek kentsel dönüşüm, samimi ve vatandaşı merkezine alan anlayışla mümkündür.  Yunus Emre Mahallesi'nde Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla gerçekleşecek törene tüm halkımız davetlidir.

448 KONUT VE 21 TİCARİ ALAN

İBB Sultangazi projesinde 488 konut ve 21 adet ticari alan bulunuyor. 18 blok olarak inşa edilecek olan İBB Sultangazi projesinin arsa alanı 26 bin 729 metrekare şeklinde açıklandı.

İBB'nin Sultangazi projesindeki A,B,C,D,E,F,G,H,I,J,K ve L blokların tamamı konut olarak tasarlanmış olup, M,N,O,P,R,S bloklarında ticari alanlara yer verilecek. İBB Sultangazi projesinde 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daireler yer alacak.

İBB Sultangazi projesi kapsamındaki bloklar en fazla 5 bodrum kat olacak şekilde tasarlandı. İnşaat alanı 100 bin 358 metrekare şeklinde açıklanan kapsamındaki blokların toplam oturum alanı 16 bin 162 metrekare şeklinde açıklandı.

İBB Sultangazi projesinde yer alan ticari alanlar içerisinde mahalle evi, kafe, kreş ve marketler yer alacak. Söz konusu projede ayrıca yaya yolu, çocuk oyun parkı, açık otoparklar,  kameriye, peyzaj alanına da yer verilecek.

İBB Sultangazi projesinin temeli bugün atılıyor! 448 yeni konut geliyor!

İBB SULTANGAZİ YUNUS EMRE PROJESİ NEREDE?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Sultangazi projesine en yakın okul 28 metre mesafede bulunan Sair Abay Konanbay Anadolu Lisesi olarak belirtilirken projeye en yakın hastane 220 metre mesafede yer alan Gazi Hastanesi şeklinde belirtildi.

İBB Sultangazi projesinin E-80 karayoluna mesafesi kuş uçuşu 650 metre şeklinde açıklanırken, Atatürk Havaalanı'na mesafesi 13,3 kilometre ve E-5 karayoluna mesafesi 6,8 kilometre şeklinde açıklandı.
 

İBB Sultangazi Toplu Konut Projesi 15 soruda tüm detaylarıyla!

Ev sahibi ile kiracı krizinde 1 saatte sonuçlanacak davalar neyi bekliyor? Çözüm önerisi geldi!

Buğra Gökce'den Mehmet Şimşek'e 'konut kredisi' cevabı: 'Halk mülksüzleşti'


Geri Dön