29 / 04 / 2024

İBB, Ümraniye'deki arazinin imar planlarını değiştirdi

İBB, Ümraniye'deki arazinin imar planlarını değiştirdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Doğan Holding'e bağlı Ortadoğu Otomotiv A.şž. mülkiyetindeki Ümraniye Tepeüstü'ndeki yaklaşık 23 bin metrekarelik arazinin imar planlarını değiştirdi



Arazi yüksek inşaat olanağı sağlayan 'Transfer Merkezi' alanından çıkartılarak, 'Yeşil Alan ve Aktarma Alanı'na alındı. Meclis, 3 yıl önce toplu ulaşım transfer merkezi dolayısıyla yüksek imar hakkı tanınan düzenlemeye ilişkin itirazı değerlendirdi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun düzenlemenin kamu ve İstanbul halkının yararına olmadığı yönündeki raporunu da dikkate alan Meclis, imar planı değişikliğini kabul ederek, araziyi yeşil alana aldı.
Takvim

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Doğan"ın arazisi yeşil alan oldu

Belediye Meclisi, Doğan Grubu"na ait Ümraniye"deki arazinin yeşil alan olmasına oy çokluğuyla karar verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Doğan Grubu"na ait Ortadoğu Otomotiv A.şž. mülkiyetinde olan Ümraniye Tepeüstü"ndeki yaklaşık 23 bin metrekarelik arazinin imar planlarını değiştirdi. Arazinin imar planı ˜Transfer Merkezi" alanından çıkartılarak ˜Yeşil Alan ve Aktarma Alanı"na alındı. Büyükşehir Belediye Meclisi"nde oy çokluğuyla kabul edilen rapor, 2007 yılında yapılan imar planı değişikliği ile söz konusu 23 bin 385 metrekarelik arazi ˜Transfer Merkezi" alanına alınmıştı. İmar değişikliğine yapılan itiraz ise 3 yıl sonra Belediye Meclisi"nin gündemine geldi. Yapılan değişikliğin kamu yararına olmadığı, İmar Yasası ve yönetmeliklerine aykırı olduğu gerekçesiyle yapılan itirazı değerlendiren Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu raporunda, söz konusu arazinin yapılaşma fonksiyonlarının 1993 planlarına çevrilmesini önerdi. Rapor Belediye Meclisi tarafından kabul edildi.

CHP"Lİ ÜYE MEHMET YILDIZ"DAN TEPKİ

CHP"li Büyükşehir Belediye Meclis üyesi mimar Mehmet Yıldız, imar değişikliğiyle ilgili olarak Belediye Meclisi"nde yaptığı konuşmada œİptal gerekçelerinden birisi olarak gösterilen NATO Boru Hattı dün de oradaydı, bugün de orada. Boru hattının ve metro hattının yeri değişmediğine göre, kararın değiştirilmesinde ne etkili oldu Bu projede hışma uğrayan iş adamlarına da, İstanbul halkına da geçmiş olsun diyorum dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ergün Turan ise gündem oluşturmak için bu konuların ortaya atıldığını belirtti. Ergün Turan œBir revizyon çalışması yapılmış. Plan değişikliği teknik bir konudur, arkadaşlar teknik bir çalışma yapmış. Buradan başka şeyler çıkarmak doğru değildir diye konuştu.
Star/GÜL çELİKKOL


Geri Dön