27 / 04 / 2024

İBB ve Adalar Belediyesi arasında 'gecekondu' tartışması!

İBB ve Adalar Belediyesi arasında 'gecekondu' tartışması!

Adalar Belediyesi ile İBB Meclisi arasında 'gecekondu' kavgası yaşandı. Büyükada’da bulunan iş yeri bir süredir Adalıların tepkisini çekiyordu.



Adalar Belediyesi ile İBB Meclisi arasında 'gecekondu' kavgası yaşandı. Adalar Belediyesi’nde ve aynı anda İBB Meclis Üyesi E.Çelik’nin Büyükada’da bulunan iş yeri uzun zamandır Adalıların tepkisini çekiyordu. T24'ye yer alan habere göre; kamuya ait yol kapatılıp iş yerine dahil eden ve yetmezmiş gibi devletin yoluna üstü açılır kapanır bir mekanizma ile örten E.Çelik hakkında şikayet üzerine harekete çeken İBB, kendi meclis üyesi olduğuna aldırmadan kanuni işlemleri uygulaması Adalıların takdirini kazandı.

İBB ilgili yazısında, şu ifadeler kullanıldı:

'‘İlgi yazıda, Adalar ilçesinde ilgi yazı eki listesinde adres ve unvanları belilen işyerleri tarafından kaldırım üzerine demir profil malzemeden açılır kapanır sistem kış bahçesi niteliğinde yapılar oluşturulduğu tespit edildiği ve ilgililerince herhangi bir izin belgesi ibraz edilmediği belirtilip gereğinin yapılması istenmiştir. Söz konusu yerlerle ilgili olarak, 5393 sayılı Belediye Kanunu, 3194 sayılı İmar Kanunu, 775 sayılı Gecekondu Kanunu, mer-i imar planı, imar yönetmeliği ve ilgili tüm mevzuat doğrultusunda Başkanlığınız elemanlarınca yerinde ve imar işlem dosyasında incelenerek gerekli yasal işlemlerin yapılması, yapılan yasal işlemlerin sonucundan onaylı evrak suretleriyle birlikte Başkanlığımıza bilgi verilmesi hususunu arz ve rica ederim.’ ifadelerinin kullanıldığı yazıdan sonra E.Ç’nin üstü açılır kapanır sistemin ayaklarını söktüğü, tavanı ise arkadan destekle tuturarak aynı şekilde kullanmaya devam ettiği gelen bilgiler arasında.

Adalar’da bilindiği üzere çarşıda tenteler kalkacaktı. E.Çelik’nin ise sırasındaki dükkanlara gidip, “1 metre geriye çekin tamamdır, kalkmasına gerek yok, gerisini ben hallederim” dediği, dükkanlarında meclis üyesi E.Çelik’i dinleyerek tenteleri 1 metre geri çektiği, bunun demesinin sebebi ise kendi yerini kurtarmak olduğu iddia ediliyor. Ancak geçen hafta tüm tente sahiplerinin İstanbul Büyüşehir Belediyesi (İBB) İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı İmar Müdürlüğü tarafından tenteleri kaldırmadıkları için savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu gelen bilgiler arasında.''


Geri Dön