01 / 06 / 2024

İBB'den 3 ilçede satılık 5 konut arsası!

İBB'den 3 ilçede satılık 5 konut arsası!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi üçü Sarıyer"de, birisi Kağıthane ve birisi de Kartal"da olmak üzere 5 arsasını satışa çıkardı. Satışa çıkan arsaların tümü de imar planlarında konut alanında kalıyor



Satışa çıkarılan ilk arsa Ferahevler Mahallesi çamselvi Sokak"ta bulunuyor. Mesken Müdürlüğü tarafından ihale edilecek olan arsanın yüzölçümü 681 metrekare. Tamamı satışa çıkan arsada halen işgal bulunurken taşınmaz üzerine 15.50 metre yüksekliği kadar bina yapma izni mevcut. İmarda konut alanı olarak görünen arsanın vakfiyesi bulunmazken tahmini bedeli 408 bin 882 TL, geçici teminatı 12 bin 266 TL olarak belirlendi.

Satışa çıkan Sarıyer"deki ikinci arsada yine Ferahevler Mahallesi Serhat Sokak"ta bulunuyor.
Yüzölçümü 776 metrekare olan arsanın tamamı satışa arz edilirken halen üzerinde işgal bulunuyor. Üzerine 15.50 metre yüksekliğe kadar bina yapma izni bulunan arsa, imar planlarında konut alanı olarak işaretli. Tahmini bedeli 388 bin 300 TL olarak açıklanan arsanın geçici teminatı ise 11 bin 649 TL.

Sarıyer"de satışa çıkarılan üçüncü arsa ise yine Ferahevler Mahallesi Serhat Sokak"ta bulunuyor. Mesken Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılan arsanın yüzölçümü 564 metrekare.   Tamamı satışa çıkarılan arsanın üzerinde işgal bulunurken halihazır durumunu işgalli olduğu açıklanıyor. İmar planlarında konut alanı olarak işaretlenen ve üzerine 15.50 metre yüksekliğe kadar bina yapma izni bulunan arsanın vakfiyesi bulunmuyor. Tahmini bedeli 282 bin 125 TL olan arsanın geçici teminatı ise 8 bin 463 TL.

Satıştaki dördüncü arsa ise Kartal, Hürriyet Mahallesi Dikmen Sokak"ta bulunuyor. Mesken Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılan arsanın yüzölçümü 467 metrekare. Tamamı satışa çıkarılan arsanın üzerinde işgal bulunurken imar planlarında her hangi bir yükseklik sınırlaması bulunmuyor. Vakfiyesi bulunmayan arsanın tahmini bedeli 60 bin 710 TL, geçici teminatı ise 1.821 TL olarak tayin edildi.

İBB"nin satışa çıkardığı beşinci ve son arsa ise Kağıthane, Seyrantepe Mahallesi Cansız Sokak"ta bulunuyor. Yüzölçümü 143 metrekare olan arsanın tamamı İBB tarafından satışa arz edilirken üzerinde halen işgal bulunuyor. İmar durumu ˜BL-3 Blok nizam, 3 kat" olarak açıklanan arsa, aynı zamanda konut alanında kalıyor. Tahmini bedeli 143 bin TL olarak açıklanan arsanın geçici teminatı ise 4 bin 290 TL.

İBB yetkilileri satışa arz edilen arsaların tümünün ihalesinin 26 Ocak 2011 tarihinde saat 12.00"de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Encümen Salonu Saraçhane İstanbul adresinde yapılacağını açıkladı.

 


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

Geri Dön