Ekonomi

İBB’den araç sahiplerine kötü haber! O ücrete yüzde 60 zam mı geldi? Hemen bakın!

Enflasyondan dolayı her ürün ve hizmete gün geçtikçe zam gelmeye devam ediyor. Bu seferde araç sahiplerini üzen bir haber İBB’den geldi. İşte detaylar!Peki otopark ücretlerine zam mı geldi? İşte ayrıntılar…

İBB, İSPARK tarafından işletilen otopark ücretlerine yüzde 60 ile 63 arasında değişen oranlarda zam yapılmasını istediği öğrenildi. Peki otopark ücretlerine zam mı geldi? İşte ayrıntılar…

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun onayı ile İBB Meclisi'ne gönderilmiş olan yazıda, İSPARK tarafından işletilmekte olan otopark ücretlerinde güncelleme yapılarak da artışa gidilmesi istendi. İBB Meclisi tarafından alınan zamlı tarife teklifi, incelenmek üzere Tarife Komisyonu'na gönderildi.

 

İSPARK ÜCRETLERİNE YÜZDE 60 ZAM MI YAPILACAK?

İSPARK zamlı tarife teklifinde, kapalı katlı otoparklar ve açık otoparklar ile birlikte yol kenarı otoparklarında, Beyoğlu, Beşiktaş, Fatih, Kadıköy, Şişli, Ataşehir, Üsküdar, Bakırköy, Beykoz, Bayrampaşa, Eyüpsultan, Bahçelievler, Güngören, Kartal, Kağıthane, Maltepe, Pendik, Sarıyer, Ümraniye, Zeytinburnu ve Tuzla ‘da araçlar için 1 saate kadar olan otopark ücretinin, 28 TL’den yüzde 60,71 artış ile 45 liraya çıkarılması istendi.

Ayrıca bu ilçelerde, 2 saate kadar olan ücretin de, 36 liradan 58 liraya çıkarılması, 4 saate kadar olan ücretin, 40 liradan 64 liraya çıkarılması, 8 saate kadar olan ücretin, 56 liradan 90 liraya yükseltimesi, 12 saate kadar olan ücretin, 74 liradan 119 liraya, 24 saate kadar olan ücretin ise 110 liradan 176 liraya çıkarılması istendi.

Teklifte, kapalı katlı otoparklar ve açık otoparklar ile yol kenarı otoparklarında Adalar, Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Başakşehir, Çatalca, Çekmeköy, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenler, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Silivri, Sultangazi, Küçükçekmece, Sancaktepe, Sultanbeyli ve Şile ilçelerinde ise 20 lira olan 1 saatlik park ücretinin de yüzde 60 artış ile 32 liraya yükselmesi gerektiği açıklandı.

Kurban Bayramı öncesi ek sefer otobüs biletlerine dev zam geldi!

Tüp fiyatları zam yağmuruna tutuldu! Tüpe yeni zam mı geldi? Mutfak tüpü ne kadar oldu?

Akaryakıt fiyatlarına bir şok daha! Motorine zam mı gelecek? 17 Haziran 2023 güncel akaryakıt fiyatları!