06 / 09 / 2024

İBB’den dev araç ihalesi! İBB'nin düzenlediği 849 milyon 557 bin liralık araç kiralama ihalesini kim aldı?

İBB’den dev araç ihalesi! İBB'nin düzenlediği 849 milyon 557 bin liralık araç kiralama ihalesini kim aldı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSKİ 849 milyon 557 bin liralık araç kiralama ihalesini Yeni Şafak’ın da sahibi Albayrak Grubu’na verdiği kaydedildi. Buna göre, ihaleye toplam 9 teklif yapılırken sadece Albayraklar’ın teklifi geçerli sayıldığı belirtildi. 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İSKİ 31 Temmuz’da iki yıllığına araç kiralama ihale gerçekleştirdi.  Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre 31 Temmuz’da düzenlenen ihale için 9 şirket teklif verdi. Bu şirketlerden, ihale şartlarını taşıyan sadece Albayrak Grubu’na bağlı Platform Turizm Taşımacılık şirketi olduğu belirtildi.

BEDELİ 1 MİLYAR TL'YE YAKIN

sozcu.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Şirket ile 28 Ağustos’ta sözleşme imzalandığı açıklandı. Yaklaşık bedeli 935 milyon TL olarak belirlenen ihale sonucunda 849 milyon 557 bin TL’ye sözleşme imzalandı.  Şirket 1 Ekim’den başlayarak 30 Eylül 2026’ya kadar İSKİ’nin araç ihtiyacını karşılayacağı ifade edildi. 

İBB'DEN BAŞKA BİR İHALE DAHA KAZANMIŞTI

Albayrak Grubu’na bağlı Platform Turizm Taşımacılık şirketi İBB Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün 7 Haziran’da düzenlediği araç ihalesini de kazanmıştı. Bu ihaleden de 626 milyon TL şirketin kasasına gireceği belirtildi.

AKP ve Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Albayrak ailesi birçok alanda faaliyet gösterirken 2019’da İBB yönetimi değiştiğinde özellikle ihtiyaç fazlası araçlar konusuyla gündeme gelmişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ihtiyaç fazlası araçları Yenikapı’da sergilemişti.

İBB spor okulları kayıtları başladı! Dönemlik kayıt ücreti 40 TL...

İBB, 4 ilçede 5 arsayı 7.5 milyon TL'den başlayan fiyatlarla satıyor! 

İBB İSPER personel alımı yapacak! Hangi pozisyonlara kaç kişi alınacak?

İBB iştiraki 105 personel alacağını duyurdu! Başvuru şartları neler?

 


Geri Dön